Pakrac polako postaje grad-prijatelj poduzetnika. Ondje se devetu godinu zaredom održao gradski sajam. Okupili su se proizvođači, sajmom prošetali potrošači, a svi se zajedno ugodno družili. Pakrac, gradić s oko 8 tisuća stanovnika, traži radnu snagu jer se tamo uskoro otvara tvornica.

Galerija


Nije sve u novcu, nešto je i u banovcu, prvom novcu s kunom, kovanom u Pakracu. Bila je to kovanica novca koja je sadržavala srebro visoke čistoće, i to kad aronija nije carevala sajmištima. Danas joj se cijena, kažu, samo spušta. Dok je nekada litra bila 100 kuna, danas je oko 50.

Vezani članci Udruga Prospero Gračac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uzele su stvari u svoje ruke, povukle stotine tisuća kuna iz Europe i otvorile radna mjesta u gradu koji je ne tako davno bio na dnu 48. Business Cafe Jubilarni 50. Business Cafe u Zagrebu

Zato za kulen nema problema. Najvažnija je, kako kaže Sandra Kundačić iz Pakraca, promocija, a najveća je prodaja na kućnom pragu.

Zbog sajma u Pakracu je zaustavljen promet gradom, a građani su napunili gradske ulice.

Druže se Pakračani i u planinarskom domu obnovljenom pomoću europskih fondova. Pogled na Pakrac i skijaška staza dovest će, nadaju se, nove turiste.

"Planiramo proširiti stazu i obogatiti ju novim sadržajima, prije svega novom žičarom", rekao je Dejan Nagy iz Pakraca.

Grad koji traži još radne snage

U Pakracu, gradiću od osam tisuća stanovnika, je oko 400 nezaposlenih. Poduzetnici otvaraju radna mjesta, za dva tjedna nam se otvara tvornica. Poduzetnici trebaju novu radnu snagu", rekla je Anamarija Blažević (HDZ), gradonačelnica Pakraca.

Grad treba još uvijek treba obnoviti do kraja.

U Pakracu je još uvijek moguće vidjeti ostatke rata. Ove godine uklonjeno je stotinjak ruševnih objekata, a planiraju ih ukloniti još sto, što će tom gradu povratiti stari sjaj

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr