Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrućine od jutra

Pakao u Hrvatskoj! Tri regije pod crvenim meteoalarmom, vrijeme je iznimno opasno

Vrućina u gradu
Vrućina u gradu Ivo Ravlic/Cropix
Aktualno Galerija Vrućina u gradu Vrućina u gradu Foto: Ivo Ravlic/Cropix Meteoalarm utorak Meteoalarm utorak Foto: DHMZ/Screenshot Jutarnje temperature Jutarnje temperature Foto: DHMZ/Screenshot Vrućine na splitskim ulicama Vrućine na splitskim ulicama Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell +0 Vrućine na splitskim ulicama Galerija 1/5 >>
Hrvatsku danas očekuje još jedan pakleni dan s temperaturama do čak 37 stupnjeva Celzijevih.

Zbog toplinskog vala i iznimno opasnog vremena za tri je regije - Riječku, Splitsku i Dubrovačku, izdan crveni meteoalarm. Kninska regija je pod narančastim upozorenjem DHMZ-a što je nešto manje opasno vrijeme dok je ostali dio Hrvatske pod žutim meteoalarmom.

Čak 31 Celzijev stupanj zabilježen je jutros u šest sati u Dubrovniku gdje se kroz noć temperatura nije spuštala ispod 30 stupnjeva. Vruće je i u Splitu gdje je jutros izmjereno 29 stupnjeva. 

Vrućina u gradu Meteoalarm utorak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Velike vrućine već su u ponedjeljak napunile ambulante Hitne pomoći koja ima povećan broj intervencija. 

Pročitajte i ovo Moskava napadnuta dronovima - 1 zatvoren zračni prostor VIDEO Panika u Moskvi! Novi napadi dronovima, obustavljeni letovi: Oštećene su zgrade, automobili...

"Najviše je bilo nesvjestica, kronični pacijenti, srčani bolesnici...povećan je broj nesreća, jer još uvijek ima gostiju. Nije se moglo spavati na 30 stupnjeva u Splitu, a vjerojatno je današnji dan posljedica noći", kazala je za Dnevnik Nove TV Almica Domikulić, voditeljica smjene hitne pomoći Split.

Toplinski val nastavit će se do vikenda, a pod crvenim meteoalarmom u srijedu će biti i Kninska regija.  

Vrućina u gradu Jutarnje temperature (Foto: DHMZ/Screenshot)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene