Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zatvoren zračni prostor

VIDEO Panika u Moskvi! Novi napadi dronovima, obustavljeni letovi: Oštećene su zgrade, automobili...

Moskava napadnuta dronovima - 1
Moskava napadnuta dronovima - 1 Afp
Aktualno Galerija Moskava napadnuta dronovima - 1 Moskava napadnuta dronovima - 1 Foto: Afp Moskava napadnuta dronovima - 3 Moskava napadnuta dronovima - 3 Foto: Afp Moskava napadnuta dronovima - 2 Moskava napadnuta dronovima - 2 Foto: Afp +0 Moskava napadnuta dronovima - 4 Galerija 1/4 >>
Dronovi su srušeni iznad grada Krasnogorsk i naselja Chastsy, rekao je moskovski gradonačelnik.

Tri najveće moskovske zračne luke obustavile su u utorak rano ujutro dolaske i odlaske zrakoplova, izvijestila je ruska novinska agencija TASS.

"Zračni prostor je zatvoren iznad Vnukova, Šeremetjeva i Domodedova", rekao je neimenovani službenik.

"Dolazni su letovi obustavljeni, a odlazni su odgođeni", dodao je.

Tijek događaja pratite u nastavku: 

7:40 Prema izvješćima ukrajinskih medija, Ukrajina je u napadu dronom uništila ruski bombarder Tupoljev Tu-22, a BBC je objavio kako se čini da se to dogodilo u zračnoj bazi južno od Sankt Peterburga. No, fotografije objavljene na društvenim mrežama sugeriraju da se to dogodilo još 20. kolovoza. 

Rusko ministarstvo priopćilo je da u napadu nitko nije ozlijeđen i da je požar brzo ugašen. Novgorodska regija nalazi se sjeverozapadno od Moskve, stotinama kilometara od ruske granice s Ukrajinom.

"Kao posljedica terorističkog napada izbio je požar koji su vatrogasci brzo ugasili. Jedan zrakoplov je oštećen", navodi se u priopćenju ministarstva.

Prema BBC-ju, bombarder je intenzivno korišten za lansiranje projektila na Ukrajinu.

7:33  Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da u posljednjem napadu nije bilo ozlijeđenih. Jedan od dronova oboren je iznad Krasnogorska, grada izvan Moskve, u kojem se nalazi regionalna vlada Moskve.

Novinar Reutersa bio je u okrugu Odintsovo u blizini naselja Chastsy zapadno od Moskve gdje je oboren jedan dron i čuo četiri eksplozije malo nakon 3 sata po lokalnom vremenu. 

"Prozori su se tresli", rekao je. 

Videozapisi i slike s mjesta događaja koje je objavio ruski medij Baza pokazuju razbijene prozore na visokoj stambenoj zgradi, krhotine na pločniku i oštećene automobile, izvještava Guardian

7:00 Rusija je u ponedjeljak i utorak izvijestila o nizu ukrajinskih napada dronovima uključujući i onaj nad Moskvom.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin kazao je da je ruska vojska u utorak rano ujutro srušila dvije borbene bespilotne letjelice zapadno od glavnog grada Rusije.

 

 

Dronovi su srušeni iznad grada Krasnogorsk i naselja Chastsy, rekao je.

Pročitajte i ovo Veterinari Borba za spas Vodi se velika bitka protiv pošasti koja prijeti još jednoj slavonskoj županiji. Lijeka za tu bolest - nema

Pročitajte i ovo Postrojeni uništeni ruski tenkovi u Kijevu - 2 U povodu Dana neovisnosti FOTO Ukrajinci usred Kijeva poslagali uništene ruske tenkove: "Važno je vidjeti takve primjere naših pobjeda"

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je vojska u ponedjeljak navečer oko 23 sata po lokalnom vremenu srušila dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad Crnog mora, 40 kilometara sjeverozapadno od Krima. Izvijestilo je i o dva srušena drona u utorak rano ujutro u Brjanskoj oblasti koja graniči s Ukrajinom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene