Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć poduzetnicima

Ovo nije 'Facebook' za zafrkanciju, već za biznis!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve poduzetnike je pokrenuta posebna društvena mreža, vrlo slična Facebooku, koja će pomoći da do bespovratnog europskog novca dođu puno lakše.

Sve vezano za EU fondove je na jednom mjestu. Društvena mreža Publiconn nudi povezivanje poduzetnika, detalje natječaja i kreiranje projekata. Prijava je jednostavna, a osnovni dio mreže besplatan. Osnivači tvrde da će poduzetnici tako dobiti veliku pomoć.

Pročitajte i ovo Reakcija na odluku Ustavnog suda - 1 Oporba žestoko protiv Podigla se velika bura oko odluke Ustavnog suda: "Ovo je ozbiljna prijetnja, za to ne postoji uporište" Sandra Benčić Možemo! Benčić otkrila je li zasad bilo razgovora s drugim strankama

'Znači korisnik dođe nađe natječaj, kad je našao natječaj, onda ga označi kao sebi zanimljiv i to vide svi drugi korisnici mreže i onda krene stvaranje partnerstava i neke njihove diskusije gdje oni zapravo krenu u pisanje projekata i onda u samu provedbu', kazao je Branimir Šloser, jedan od osnivača.

Besplatni novac, koji se može povući iz Bruxellesa, čeka. U 2013. godini 500 milijuna eura, a u svakoj sljedećoj godini više od milijardu i 100 milijuna. Poduzetnici smatraju da je društvena mreža koja olakašava put do tog novca odlična ideja.

>>
Poduzetnički inkubator: Dokaz da se novac iz EU može povući

'Ovo je genijalan alat za sve vrste poduzetništva od mikro, srednjeg i velikog. Bit će od koristi da počnu razgovarati, umrežavati se, on-line brzo u realnom vremenu kad im to treba', kazala je poduzetnica Renata Brkić.

Osnivači su preuzeli dosta forme Facebooka, no alati i sadržaj potpuno se drukčiji. Sve ono što poduzetnici mogu naći na različitom mjestima, sada su stavili na jedno mjesto, uz mogućnost komunikacije. No, priča ide i dalje od EU fondova.

'Ono što mi vidimo kao priliku za poduzetnike je objava međunarodnih natječaja za nabavu roba, izvedbu radova i pružanje usluga na međunarodnom tržištu', kazala je osnivačica Sandra Benčić.

Uspjeh poduzetničke mreže ovisit će, naravno, upravo o tome koliko će konkretno pomoći tvrtkama, a za njih je ubrzavanje poslovanja čisti novac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene