Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog zahtjeva srbijanskog tužiteljstva ispitana je doktorica Vesna Bosanac. HNS-ovka Vesna Pusić tvrdi kako to pokazuje da u Srbiji postoje političke snage koje su protiv normalizacije odnosa između Srbije i Hrvatske.


'Zapravo je sad pitanje da li će pobijediti princip razumnih ili princip ekstremista i na jednoj i na drugoj strani. Ja smatram da mora pobijediti princip razumnih i da ovaj slučaj samo pokazuje da je situacija tamo također vrlo rovita i teška', rekla je Pusić.

Vezani članci Sabina Tandara Knezović Turbulentno na političkoj sceni - kome su raskoli i ostavke došli na naplatu, a tko je dobio novu priliku? Ima i nekih iznenađenja Slika nije dostupna HNS želi biti treća politička stranka u Hrvatskoj

Komentirajući izjavu HDZ-ovog zastupnika Andrije Hebranga kako se iz Srbije mogu očekivati još stotine optužnica protiv hrvatskih branitelja, Pusić je napomenula kako je krajnje vrijeme da institucije iz obje zemlje sjednu i dogovore rješavanje situacije.

>> Hebrang: Možemo očekivati još stotinu optužnica iz Srbije

>> Dr. Bosanac: Ne želim dizati buku jer su 'oni' tada sretniji

'Predstavnici DORH-a, policije, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva pravosuđa trebaju dogovoriti na koji način će se okončati ova situacija upotrebe pravosuđa u političke svrhe', zaključila je Pusić.