Cijena plina ove će zime biti jednaka za sve potrošače. Vlada je donijela Uredbu kojom će kupci toplinske energije iz kategorije kućanstava koji kupuju toplinsku energiju proizvedenu iz plina biti u jednakom položaju kao i kupci iz kategorije kućanstava koji ga izravno koriste.

Galerija


Distributeri imaju obvezu prodavati plin pod istim uvjetima i na veleprodajnom tržištu i proizvođačima toplinske energije za kućanstvo.

Vezani članci Tomislav Ćorić Ćorić otkrio koliko košta njegova (tć) maskica i što misli o pozivu prosvjednika da proba živjeti s 4 tisuće kuna mjesečno Kuhanje na plin, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Poskupili su plin i struja, doznajemo koliko će vam se povisiti računi

''Ovom Uredbom želimo postići regulaciju istovjetnog načina nabave plina krajnjih kupaca koji koriste plin za proizvodnju toplinske energije i, u prijevodu, omogućiti da cijena toplinske energije iz plina za sve naše kupce bude ista te da se ne mijenja tijekom ove ogrjevne sezone'', rekao je ministar energetike Tomislav Ćorić.

Proizvođači toplinske energije koji kupuju plin za potrebu opskrbe toplinskom energijom kupaca iz kategorije kućanstava imaju pravo taj plin nabaviti po reguliranim uvjetima do trenutka do kada se u potpunosti ne deregulira tržište plina, odnosno do 31. ožujka 2021. godine.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr