Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učenici Prve srednje informatičke škole osmislili su način kako da doprinesu društvu oko sebe. Odlučili su znanje stečeno u školi podijeliti sa društvom u kojem žive.


Učenici Prve srednje informatičke škole iz Zagreba planiraju napraviti desetak besplatnih web stranica za udruge i male poduzetnike ili obrtnike koji si to trenutno ne mogu priuštiti. Prva srednja informatička škola je jedina škola u Hrvatskoj gdje su baš svi profesori i učenici volonteri.

Vezani članci Broj učenika u hrvatskim školama - 4 Poražavajuća statistika: Nikad manje učenika u školskim klupama, lani smo izgubili jedan cijeli Karlovac! Videozid o ocjenama učenika u prošloj školskoj godini - 1 Poplava odlikaša: Prošle školske godine gotovo svaki drugi učenik prošao je s odličnim, no pandemija je ipak ostavila traga na općem uspjehu

Stranica za Humane zvijezde Hrvatske

Sve je počelo upitom udruge Humane zvijezde Hrvatske koja je trebala web stranicu. Učenici su se rado odazvali upitu i tako  je startala nova stranica za udrugu.

Suradnja s Humanim zvijezdama započela je prije par mjeseci i učenici su se, osim za web stranicu, angažirali i kao reporteri s humanitarnih utakmica dok su se  humane zvijezde odazvale na poziv na otvaranje Volonterskog kluba škole.

Doprinos zajednici - besplatne web stranice

“Razmišljali smo u školi kako bismo na najbolji način iskoristili znanje učenika i resurse naše škole za dobrobit zajednice oko nas”, navodi profesor predmeta iz multimedije Ante Jurjević, koji je i glavni mentor za ovaj projekt.

“Mi koji se bavimo informatičkom tehnologijom znamo koliko je važno biti prisutan na webu, a naši učenici već u drugom razredu znaju kako napraviti i održavati web stranicu. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane udruge, male poduzetnike, obrtnike koji bi željeli imati web stranicu, a za to nemaju trenutno resursa, da nam se jave. Naša web stranica je www.prvasrednjainformaticka.hr", poručuje profesor Jurjević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju