Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesu li ga zaboravili?

Ovako su glasali Kozari Putevi i Kozari Bok, provjerite jesu li ostali vjerni pokojnom Bandiću i njegovoj nasljednici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kozari Putevima, kvartu čiji su stanovnici obožavali Milana Bandića, njegova je stranka osvojila većinu u izborima za Vijeće mjesnog odbora.

Iznenadna smrt dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića iz temelja je promijenila odnose snaga na zagrebačkoj političkoj sceni. Iako njegova nasljednica više neće upravljati glavnim gradom, građani jednog zagrebačkog naselja na lokalnim su izborima ostali vjerni nasljednici Bandića, koji je, kako kažu, za njih puno toga učinio.

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro Neprestani preokreti Škoro ušao u drugi krug: ''To je ekstremno lijevo i to će biti zaustavljeno, tako mi Bog pomogao'', dogradonačelnica čestitala Tomaševiću Slika nije dostupna Suprug zarađuje tri puta više Jelena Pavičić Vukičević na Facebooku objavila imovinsku karticu: "Dok drugi najavljuju..."

Naravno, riječ je o Kozari Putevima, gdje je nositelj liste za Vijeće mjesnog odbora osvojio 36,77 posto glasova. Na drugom mjestu je HDZ s 22,98 posto, dok je na trećem mjestu Možemo! s 18,56 posto.

Stranka pokojnog gradonačelnika na izborima 2017. u Kozari Putevima osvojila je čak 71,29 posto glasova. 

U Kozari Boku pobjedu je pak odnijela platforma Možemo! sa 179 glasova, odnosno 33,64 posto. Drugi je HDZ s 28,75 posto glasova, dok je Bandićeva stranka tek treća s 28,57 posto glasova.

Bandić se na Kozari Puteve osvrnuo u jednom od svojih posljednjih javnih istupa

"U Kozari putevima značajno smo podigli životni standard. Uveli vodu, odvodnju, plin! Asfaltirali smo prometnice i, što je najvažnije, nema više ‘Drek rivera’, odnosno otvorenih kanala kojima se širi nesnosan smrad. Umjesto toga, tamo je danas zelenilo, sportski tereni, dječja igrališta. U pripremi su papiri za višenamjenski objekt mjesne samouprave, DVD-a, kao i gradnja takozvane obilaznice Kozari Putevi. U planu je dogradnja osnovne škole Borovje i izgradnja dječjeg vrtića, kao i izgradnja sportskih terena i dječjih igrališta", napisao je Bandić na svom profilu na Facebooku nedugo prije iznenadne smrti. 

Podsjetimo, Tomislav Tomašević (Možemo!) jučer je izborio uvjerljivo vodstvo u prvom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Zagreba. Iako se u jednom trenu činilo kako će snage s njim u drugom krugu odmjeriti Jelena Pavičić Vukičević (MB 365), vodstvo je preuzeo Miroslav Škoro te je Pavičić Vukićević ispala iz utrke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene