Zoran Milanović i Milorad Dodik
Zoran Milanović i Milorad Dodik Foto: Pixsell

Milorad Dodik prije četiri je godine Milanovića nazvao iskompleksiranim te je poručio da "pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša".


Na poziv predsjednika Zorana Milanovića u Zagrebu će danas boraviti Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, priopćili su iz Ureda predsjednika.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Milanović o stravičnim ubojstvima: "Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu, kad polude, osjećaju se frustrirano..." Gradska vijećnica u Sarajevu Američki general: "BiH je i ostaje jedinstvena zemlja s dva entiteta i tri konstitutivna naroda"

Nakon sastanka s Milanovićem Dodik će se sastati i s premijerom Plenkovićem, a njegov dolazak izazvao je burne političke reakcije.

Premijer Plenković kazao je kako ga je Milanović obavijestio o dolasku Dodika te rekao kako je dugo iskazivao želju za sastankom

Prilika je to da se podsjetimo što je o Zoranu Milanoviću, tada šefu SDP-a prije četiri godine govorio Milorad Dodik. 

Bivšeg hrvatskog premijera Dodik je opisao kao "iskompleksiranog" a njegove ocjene uzeo kao dokaz da u Hrvatskoj o Srbima isto misle i na ljevici i na desnici.

"Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek", izjavio je Dodik 2016. godine za agenciju Srna.

Poručio je i kako mu Milanovićevo ime "neodoljivo miriše na srpsko" te ne shvaća zašto "pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša".

"Kao većina političara s hrvatske scene vuče višestoljetni kompleks od Srba. Ta vrsta shizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanovićeve svekolike nemoći", izjavio je tada Dodik.