Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvao ga iskompleksiranim

Ovako je Dodik govorio o Milanoviću: "Pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša. Ime mu neodoljivo miriše na srpsko"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Dodik prije četiri je godine Milanovića nazvao iskompleksiranim te je poručio da "pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša".

Na poziv predsjednika Zorana Milanovića u Zagrebu će danas boraviti Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, priopćili su iz Ureda predsjednika.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj"

Nakon sastanka s Milanovićem Dodik će se sastati i s premijerom Plenkovićem, a njegov dolazak izazvao je burne političke reakcije.

Premijer Plenković kazao je kako ga je Milanović obavijestio o dolasku Dodika te rekao kako je dugo iskazivao želju za sastankom

Prilika je to da se podsjetimo što je o Zoranu Milanoviću, tada šefu SDP-a prije četiri godine govorio Milorad Dodik. 

Bivšeg hrvatskog premijera Dodik je opisao kao "iskompleksiranog" a njegove ocjene uzeo kao dokaz da u Hrvatskoj o Srbima isto misle i na ljevici i na desnici.

"Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek", izjavio je Dodik 2016. godine za agenciju Srna.

Poručio je i kako mu Milanovićevo ime "neodoljivo miriše na srpsko" te ne shvaća zašto "pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša".

"Kao većina političara s hrvatske scene vuče višestoljetni kompleks od Srba. Ta vrsta shizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanovićeve svekolike nemoći", izjavio je tada Dodik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene