Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U komentiranje izjava predsjednika SDP-a Hrvatske Zorana Milanovića o BiH i Srbiji s ovotjednog sastanka s braniteljima, u petak se uključio i Milorad Dodik, aktualni predsjednik Republike Srpske koji je bivšeg hrvatskog premijera opisao kao "iskompleksiranog" a njegove ocjene uzeo kao dokaz da u Hrvatskoj o Srbima isto misle i na ljevici i na desnici.


"Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek", izjavio je Dodik za entitetsku agenciju Srnu.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović optužio MORH za curenje informacija i uputio savjet premijeru: "Ako možeš, leti, to je dobro za strah i za živce" Andrej Plenković Plenković odbacio Milanovićev prijedlog pa ga nazvao piromanom prerušenim u vatrogasca: "Ovih 11 sigurno nije umrlo od karijesa"

Kao argument za to naveo je Milanovićevo ime koje Dodiku "neodoljivo miriše na srpsko".

Dodaje pri tom kako Milanović gubi izbore, a ne shvaća zašto te kako "pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša".

"Kao većina političara s hrvatske scene vuče višestoljetni kompleks od Srba. Ta vrsta shizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanovićeve svekolike nemoći", izjavio je Dodik koji je na kraju poručio kako od svega koristi može biti jedino za Marka Perkovića Thompsona.

"U svemu može profitirati samo Thompson. Sada može očekivati poziv da gostuje i na predizbornim skupovima hrvatske antifašističke ljevice", kazao je Dodik. (Hina)