Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pavle Kalinić 'bez dlake na jeziku':

'Ova Vlada je najgore što se dosad dogodilo Hrvatskoj!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pavle Kalinić, prvi čovjek zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i nekadašnji član SDP-a gostujući na radiju Soundset Plavi, nezadovoljan nedostatkom zakonske regulative po pitanju civilne zaštite, 'opleo' je po Milanovićevoj Vladi i ministrima - bez dlake na jeziku!

'Ova Vlada je najgore do sada što se dogodilo Republici Hrvatskoj', poručio je u emisiji Mišćafl na radiju Soundset Plavi šef gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama i nekad član SDP-a Pavle Kalinić.

Pročitajte i ovo Potres u Italiji 5,0 stupnjeva Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj" Zlatko Komadina Nazvao ga Plenković Župan Komadina o posljedicama potresa: "Pao je krov u Rijeci"

'Imamo šest ministara, kojima je ovo prvo radno mjesto. Najveće iznenađenje je Vrdoljak, koji je rekao da ne zna o gospodarstvu ništa, a onda postao ministar gospodarstva. A ova tri liječnika u Vladi, Ostojić, Mrsić, Jovanović. Oni sve znaju i u sve se razumiju.'

Kalinić:'Kad bi premijeru bilo stalo do Hrvatske, dao bi ostavku'

Nastavio je u istom tonu.

'Jovanović je nekompetentan za posao, koji radi, njegove izjave nisu na razini ministra, kad vidiš da pljuneš to.Priča da je nogomet močvara, ne pratim nogomet, ali činjenica da taj Dinamo, kakav god bio, uđe u 32 najbolja kluba u Europi, a može li zagrebačko Sveučilište ući u 32 ili u 300 najboljih u svijetu, Europi? Ne može! Potpuno poremećena mjerila', ustvrdio je Kalinić, koji ipak ističe kako će njegova boja 'uvijek biti crvena'.

Nakon što je 'opleo' po ministrima, obrušio se i na premijera.

'Kad bi Milanović imalo držao do ove države, dao bi ostavku i iz Vlade i iz SDP-a. I otišao bi kući, ali bavio se s nečim što zna, a ne znam što je to', poručio je Kalinić, koji je isfrustriran  Vladinim odnosom prema civilnoj zaštiti i činjenici da još ne postoji zakon, koji bi to pitanje regulirao.

Gradskom ocu za sigurnost smeta što Hrvatska nema plan obrane, kao ni jedinstveni broj za pomoć.

'SAD ima 911, a ako mi imamo 112 ,sve se treba inkorporirati. A ne da zovemo posebno službe na 192, 193, 194. Možda još bolje da dodamo i JMBG osobe koju trebamo u broj, da što manje ljudi zove', ciničan je bio Kalinić.

Najveća ugroza za Zagreb bio bi potres jačine 6,3 do 6,5 po Mercalliju

Ipak, poručuje, Zagreb je spreman za prirodne katastrofe i to zahvaljujući ugovoru s raznim službama koje, zlu ne trebalo, trebaju reagirati.

'Najveća ugroza za Zagreb bio bi potres, u centru jačine 6,3, a na rubovima Medvednice 6,5 stupnjeva po Mercalliju. Imamo ugovor da se glavni pravci čiste, da mogu proći vatrogasci i policija, a tu su i zaštitarske tvrtke da se čuvaju voda i hrana od pljačke.'

Osvrnuo se i na novosti iz Slovenije, kako se nuklearka Krško nalazi na trusnom području, što bi moglo itekako naštetiti Hrvatskoj dođe li do jačeg potresa.

'Kad sam ja to ranije govorio, opet je bio podsmijeh. Govorili su - gledaj onog kretenoida Kalinića, gledaj onu budaletinu, koliku glavu ima, sve mu prazno unutra. Sad se to pojavilo da takav projekt stvarno postoji.', zaključio je Kalinić gostujući na radiju Soundset Plavi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene