Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta je velika

Potop u središnjoj Dalmaciji: Poplavljeni podrumi i užareni telefoni Centra 112

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grmljavinski pljusak je trajao samo 25 minuta tijekom kojih je palo čak 48 litara kiše po četvornom metru. Poplavljeni su brojni podrumi.

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je danas prije podne Makarsku i cijelo Makarsko primorje i u samo 25 minuta, koliko je trajao snažan pljusak, palo je 48 litara kiše po metru četvornom.

>> Obilna kiša natopila ulice Pule, u zgradama voda do koljena

Državni centar 112 u Splitu zaprimio je više od 100 poziva građana. Vatrogasci Splita i Makarske djelovali su u 44 intervencije, rekao je za Dnevnik.hr Dražen Glavina, glavni vatrogasci zapovjednik Splitsko - dalmatinske županije.

Dodao je kako se većinom radilo o prodoru vode u podrume stambenih i gospodarskih objekata. Vatrogasni zapovjednik Glavina rekao je kako je najgore stanje bilo u Specijalnoj bolnici Biokovo, gdje je voda najviše prodrla. Naglasio je kako je stanje sada normalizirano i u tijeku je sanacija i čišćenje terena.

Naš čitatelj iz Splita poslao je i snimku grmljavinskog nevremena koje je pogodilo i splitsko područje. Kako je to izgledalo, možete vidjeti u priloženom videu.

Na državnoj cesti D8 na više mjesta ima nanosa zemlje i kamenja što ih uklanjaju radnici županijskih cesta, a vozačima se preporučuje pozornija vožnja, doznaje se od Gradskog centra Osejava iz Makarske. Kiša je konačno dobro došla maslinarima na Makarskom primorju gdje je inače duga ovoljetna suša u većem dijelu maslinika na zapadnom dijelu Primorja znatno smanjila ovogodišnji urod maslina.

Fotografije ili snimke nevremena šaljite na moj.report@novatv.hr.

Tri su automobila oštećena danas na parkiralištu kod hotela Velarisa u Supetru na Braču kad je na njih snažan vjetar srušio stablo, a na jednoj je kući oštetio krov, doznaje se u Dobrovoljnome vatrogasnom društvu (DVD) u Supetru.

U Supetru je danas padala i jaka kiša, a na nekim je mjestima bilo i do pola metra vode koja je prodrla u nekoliko stanova u prizemlju te u zgrade, među kojima i u Dječji vrtić, rekli su vatrogasci koji su pomagali ispumpati vodu iz poplavljenih zgrada. U današnjem nevremenu 15 supetarskih vatrogasaca imalo je 12 intervencija na uklanjaju posljedica nevremena, rečeno je u supetarskome DVD-u. Šteta se tek treba utvrditi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene