Zbog jednog urušenog krova cijeli se Otočac digao na noge. Za zapuštenu vojarnu Bana Jelačića godinama se traži rješenje, a sada se problem, čini se, više ne može izbjegavati. Stanovnici susjednih Vivoza ljutiti su, jer su zbog opasnosti od novih urušavanja gradske vlasti odlučile zatvoriti cestu koja vodi prema njihovu naselju.

Galerija


Zbog naglog povećanja prometa na jednoj se cesti u blizini Otočca posljednjih dana češće vozi unatrag nego naprijed. Dijelovi urušenog krova blokirali su znatno kraću i kvalitetniju cestu do Vivoza. Grad je odlučio da kroz dvorište derutne vojarne smiju pješaci, ali ne i automobili.

Vezani članci Požar u vojarni Rajlovac u Sarajevu (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 5 Lokaliziran požar koji je buktio u sarajevskoj vojarni Damir Krstičević (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Krstičević osudio napad na maloljetnika u Otočcu: "Svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske"

Otočac godinama živi u okovima vojarne koju nitko ne želi. Ministarstva kulture i obrane ocijenila su je neperspektivnom. Za vrijednu državnu imovinu rješenje se traži od 2014. U međuvremenu je gotovo potpuno uništena i opljačkana, a upozorenja građana o opasnosti od urušavanja obistinila su se prošlog petka.

"Moja je kuća pet metara udaljena od kasarne, tako da se pad čuo kao eksplozija granate", rekao je Josip Kostelac.

Urušavanje krova dodatno je narušilo odnose na lokalnoj političkoj sceni. HDZ-ov predsjednik gradskog vijeća hitno je od Ministarstva državne imovine zatražio dozvolu za korištenje vojarne. Dozvola je ubrzo stigla, ali se onda nezavisni gradonačelnik pobunio jer je uvjeren da će sanaciju krova morati platiti grad.

"Neprestano se vode političke igre. Isto je i s vojarnom, oko koje se na silu želi otvoriti promet. Nije to tako jednostavno", rekao je dogradonačelnik Otočca Nenad Janković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr