Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže 'puno novca'

Otmičari hrvatskog pomorca zatražili otkupninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otmičari koji su prije dva tjedna na jugu Kameruna oteli hrvatskog pomorca Klaudija Stilina i jednog filipinskog mornara tvrde da drže još četvoricu talaca i traže 'puno novaca' za njihovo oslobađanje, rekao je u ponedjeljak za agenciju AFP jedan kamerunski izvor blizak istrazi.

'Otmičari tvrde da drže šest osoba. Osim Filipinca i Hrvata nisu nam poznata državljanstva ostalih talaca', naveo je taj neimenovani izvor. Stilin i filipinski mornar, koji su plovili na brodu 'Amerigo Vespucci' pod luksemburškom zastavom, u vlasništvu belgijskog brodara Jana de Nula, oteti su u noći između 12. i 13. rujna nedaleko od Douale na jugu Kameruna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačno oslobođen Obitelj se veseli povratku otetog hrvatskog pomorca Slika nije dostupna MVPEI objavio U napadu na belgijski brod otet hrvatski mornar

>> Oteti hrvatski pomorac je živ i zdrav

MVPEI je prošli tjedan priopćio da je Stilin 'živ i zdrav', te da je belgijski brodar stupio u kontakt s otmičarima kako bi pregovarao o njihovu oslobađanju. Osim belgijskog broda, istovremeno su napadnuta i dva druga trgovačka broda, precizirao je kamerunski izvor.

U posljednje dvije godine sve su češće otmice i napadi na moru, koje vlasti Kameruna pripisuju piratima u pograničnom području s Nigerijom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene