Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MVPEI izvijestio

Oteti hrvatski pomorac je živ i zdrav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski pomorac Klaudio Stilin, otet 12. rujna u Kamerunu s još jednim stranim mornarom, dobro je, potvrdio je MVPEI, dodajući da je s otmičarima uspostavljen kontakt kako bi se pregovaralo o njihovu oslobađanju.

'Belgijski brodar Jan de Nul, vlasnik broda na kojem je izvršena otmica, stupio je u kontak s otmičarima i hrvatskim pomorcem. On je živ i zdrav', kazao je dužnosnik ureda glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Hrvatski pomorac i njegov filipinski kolega oteti su na brodu 'Amerigo Vespucci' u kamerunskoj luci Douala.

Pročitajte i ovo Obitelj otete Mije Schem - 2 Reagirao i Macron Majka otete Mije očajna: "Izgleda prestravljeno, preklinjem svijet da vrati moje dijete kući" Pronađeni Petar Marčinko radost u Čepikućama Misterij hrvatskog pomorca koji je nađen nakon 30 godina: Došao do veleposlanstva i zatražio hrvatske papire. U rodnom kraju spremni su za feštu

MVPEI objašnjava da je hrvatsko veleposlanstvo u Belgiji u kontaktu s kamerunskim veleposlanstvom u toj zemlji, te da je hrvatska strana obaviještena da je za oslobađanje talaca zaduženo kamerunsko ministarstvo obrane. 'Kamerun sada pokušava početi pregovore s otmičarima. Svrha pregovora je osloboditi taoce bez upotrebe sile', priopćeno je iz ureda glasnogovornika. Na oslobađanju talaca radi i novoosnovani krizni stožer luksemburških vlasti, jer 'Amerigo Vespucci' plovi pod luksemburškom zastavom.

>> Spašeni pomorac: Da sam slušao kapetaniju bio bih mrtav

Otmica je izvršena u večernjim satima 12. rujna dok se brod 'Amerigo Vespucci' nalazio na istovaru u području luke Douala. Na brodu se inače nalaze još tri hrvatska pomorca. Otmicu je s dva brza čamca izvršila nepoznata naoružana skupina čiji se identitet utvrđuje. Strane uključene u oslobađanje pomoraca uvjerene su da se ne radi o politički motiviranoj otmici, već je motiv najvjerojatnije otkupnina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene