Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nužna izmjena zakona

Otišle kao višak pa dobile mirovinu manju od 500 do 1500 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub zastupnika HNS-HSU traži izmjenu mirovinskih zakona kako bi ispravili nepravdu nanesenu ženama koje su mirovinu ostvarile temeljem drugog mirovinskog stupa.

To su žene koje su otišle u prijevremenu starosnu mirovinu uglavnom kao višak, zbog stečaja njihova poduzeća ili krize. Mirovine su im manje od 500 do 1500 kuna, nego što bi im bile da su mirovinu ostvarile u prvom stupu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..." Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko

>> Masovni bijeg: 63% više prijevremenih mirovina nego lani!

Nepravda se može ispraviti izmjenom formule osnovne mirovine, ali se tim umirovljenicama mora omogućiti povratak u prvi mirovinski stup. 'Danas imamo već 650 korisnica mirovine iz drugog stupa, koje za 7 godina uplate doprinosa u Mirovinski fond prosječno dobivaju 106,8 kuna', rekao je Silvano Hrelja iz Hrvatske udruge umirovljenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene