Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otišić: Utvrđena bjesnoća krave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod jedne uginule krave u vrličkom naselju Otišiću, podno planine Svilaje, utvrđena je bjesnoća, te su sve osobe koje su bile u dodiru s njom cijepljene protiv bjesnoće.

U stadu od 40 krava muzara u zadnjih nekoliko dana tri su krave uginule pa su od posljednje, koja je jučer uginula, uzorci poslani na Veterinarski zavod u Splitu gdje je pregledom utvrđena bjesnoća. Mještani sumnjaju da je životinju ugrizla bjesna lisica

Pročitajte i ovo Krave na ispaši Proveden očevid Drama kod Benkovca: Iz za sada nepoznatog razloga 49-godišnjak napao četiri krave te ih ranio Cijepljenje lisica - 3 Cijepljenje lisica Hrvatska se protiv bijesnih lisica bori uz pomoć zrakoplova i oralnog cjepiva: "Imaju tendenciju ulaska u dvorišta"

Osobe koje su bile u dodiru s uginulom kravom cijepljene su protiv bjesnoće, doznaje od dr. Zorane Klisne iz Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a veterinarska služba organizira akciju pregleda sve ostale stoke u Otišiću.

U vrličkom naselju Otišiću u podnožju Svilaje prije rata je živjelo oko tisuću stanovnika, a sada ih je svega dvadesetak i većinom se bave stočarstvom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene