Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za zajedničko skrbništvo

Otac malenog Cesarea nije došao u Centar za socijalnu skrb, ročište odgođeno za 6. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski odvjetnik Mišo Živaljić, koji zastupa Splićanku Ninu Kuluz u njezinoj borbi za sina Cesarea protiv njegova oca, talijanskog državljana Alessandra Avenatija, izjavio je u petak da Avenati nije došao u Centar za socijalnu skrb, gdje trebaju biti saslušana oba roditelja, pa je ročište odgođeno.

Saslušanje je trebalo biti održano nakon što je na Općinskom sudu u Splitu za početak rujna odgođeno ročište radi izmjene sudske odluke iz 2012. godine kojom je bilo naloženo da se maloljetni Cesare vrati u Italiju, gdje mu živi otac.

Pročitajte i ovo Inspekcija na splitskom sudu zbog ovrhe Cesarea (Foto: Dnevnikl.hr) - 2 OVRHA DJETETA Nina Kuluz mogla bi tužiti Republiku Hrvatsku: Je li splitski sud imao propusta u slučaju malenog Cesarea? Slika nije dostupna OVRHA DJEČAKA Splićani transparentima pozivaju na prosvjed: "Spasimo Cesarea - Svi na Pujanke!"

Nina Kuluz prethodno je pokrenula zahtjev da se promijeni odluka o skrbništvu, a da bi se to moglo napraviti, u postupak mora biti uključen Centar za socijalnu skrb koji će dati svoje stručno mišljenje na temelju saslušanja oba roditelja. Djelatnici Centra uskoro bi trebali saslušati i maloljetnog dječaka u zasebnom terminu.

"S obzirom da je predmet opsežan te smo uz prijedlog priložili dokumentaciju, a i zbog različitih točaka po kojima tražimo da se ta sudska odluka iz 2012. izmijeni, sud nam je dao rok u kojem ćemo to dodatno precizirati. U međuvremenu se dogodilo dosta tih izmijenjenih okolnosti i morat ćemo taksativno pobrojati po kojim sve osnovama tražimo promjenu odluke. Zbog toga je sud ročište odgodio za 6. rujna", izjavio je Hini Živaljić.

Kuluz i Avenati pravomoćnom odlukom talijanskog suda imaju zajedničko skrbništvo nad dječakom, koji bi trebao živjeti u Italiji, a majka ga ima pravo viđati svaki dan. No Kuluz je prije pet godina s dječakom pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini.

Prije nešto manje od godinu dana vratila se u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju je pred njezinom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. Ovrha je odgođena jer sud nije dječakovom ocu osigurao prevoditelja. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene