Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šalje zagrljaj Hrvatima

Otac malenog Cesarea: "Ispričavam se Hrvatima. Ja sam žrtva, a ne krvnik"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alessandro Avenati, otac sedmogodišnjeg Cesarea u objavi na Facebooku ispričao se Hrvatima i poručio kako nije krvnik, već žrtva.

Alessandro Avenati, otac sedmogodišnjeg Cesarea nad kojim je jučer spriječena ovrha u Splitu još se jednom oglasio putem Facebooka i poručio kako je on "žrtva, a ne krvnik".

Pročitajte i ovo Inspekcija na splitskom sudu zbog ovrhe Cesarea (Foto: Dnevnikl.hr) - 2 OVRHA DJETETA Nina Kuluz mogla bi tužiti Republiku Hrvatsku: Je li splitski sud imao propusta u slučaju malenog Cesarea? Slika nije dostupna OVRHA DJEČAKA Splićani transparentima pozivaju na prosvjed: "Spasimo Cesarea - Svi na Pujanke!"

"Ispričavam se hrvatskom narodu. Nisam želio nikoga uvrijediti, ali ja sam žrtva, a ne krvnik. Ja sam taj koji ne može živjeti sa svojim sinom i omogućiti mu da živi s obitelji koju ima u zemlji gdje je rođen. Ponašao sam se u skladu s talijanskim i hrvatskim zakonima", kazao je Alessandro Avenati koji je u svom statusu smatrao potrebnim dva puta istaknuti kako je Nina Kuluz, majka malenog Cesarea, turskog podrijetla.

"Ja nisam kriminalac"

Avenati dalje navodi kako nije osuđeni kriminalac, već otac koji svome sinu želi dati svu svoju ljubav.

Kaže kako samo želi da se mali Cesare igra i pohađa najbolje svjetske škole te navija za Hajduk, klub koji obožava.

"Ne znam što bih vam rekao, pokušajte se staviti u moju situaciju. Zagrljaj svim Hrvatima", napisao je Avenati.

Alessandro Avenati se u srijedu ujutro požalio kako se u utorak trebao suočiti s 3.500 ljutih Hrvata koji su se okupili ispred zgrade u kojoj Cesare živi s majkom i koji su bili spremni spriječiti ovrhu nad dječakom. Pozvao je da se njegov sin vrati kući jer je to što ostaje u Hrvatskoj nepravda.

Podsjetimo, Cesare se prema odluci Općinskog suda trebao odvesti njegovom ocu, poduzetniku Alessandru Avenatiju, od kojega je majka Nina Kuluz pobjegla iz Torina zbog maltretiranja i prijetnji. Ovrha je odgođena nakon skupa podrške majci koji se održao na splitskim Pujankama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene