Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto ipak popušta

Napokon osvježenje: Do srijede promjenjivo, ali svježije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već u ponedjeljak će u većini krajeva biti svježije nego danas, ali 3 do 4 stupnja manje i dalje je - ako ne 30, onda vrlo blizu.

To zapravo znači da ostaje vrlo toplo, unatoč nestabilnijem i promjenjivijem vremenu koje stiže, ponegdje s kišom i pljuskovima.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Saharski pijesak stigao do Hrvatske Objavljene satelitske snimke Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena"

Anticiklona popušta i prema nama dolazi svježiji zrak, zbog kojeg vrijeme sutra neće biti osobito sunčano. Promjenjivo oblačno bit će već od jutra, a može biti i malo kiše ili kakvog pljuska. U gorju te na sjevernom Jadranu kiša će povremeno biti i nešto intenzivnija, a moglo bi biti i grmljavine. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Promjenjivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i poslijepodne. Mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina, no ostat će vrlo toplo. Temperatura će većinom biti između 27 i 31 stupnja. Slično promjenjivo i nestabilno poslijepodne će se nastaviti i na sjevernom Jadranu, kao i u gorju. Temperatura će biti uglavnom od 24 do 27 stupnjeva, a jugozapadnjak će okrenuti na buru.

I u Dalmaciji će se vrijeme mijenjati, osobito na sjevernom dijelu. Mogući su kiša i pljuskovi, a temperatura će se zadržati oko 30 stupnjeva. Jugo će sutra poslijepodne slabiti i okrenuti na buru. Temperatura mora i dalje će biti između 25 i 27 stupnjeva. Indeks ultraljubičastog zračenja uglavnom će biti nizak ili umjeren, a nešto veća opasnost od štetnog sunčeva zračenja postoji samo na jugu zemlje.

Promjenjivo vrijeme nastavit će se do utorka poslijepodne kad očekujemo razvedravanje. U srijedu zatim sunčano, no u četvrtak ponovno novo naoblačenje i opet kiša te postupno svježije. Slično će biti i na Jadranu. Veći dio utorka i srijeda bit će sunčani, no u drugoj polovici tjedna čeka nas nova kiša. I dalje će biti toplo, no ipak svježije nego do sad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene