Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Osobu s teškoćama proglasili nesposobnom za posao spremačice pa na to mjesto zaposlili kćer predsjednika vijeća vrtića

Marija Milanović
Marija Milanović Foto: Provjereno
Provjereno donosi priču o Mariji, osobi s invaliditetom, koja nije dobila posao spremačice u vrtiću jer su odlučili zaposliti kćer lokalnog političara, koja je još i fakultetski obrazovana. Mariju nisu ni zvali na razgovor.

Marija (33) prijavila se za posao spremačice u vrtiću. Zadovoljavala je sve uvjete, a po zakonu je imala i prednost pri zapošljavanju jer je osoba s invaliditetom. No posao na kraju nije dobila. Iako je nisu vidjeli niti s njom obavili razgovor, proglasili su je nesposobnom, a posao je dobila druga osoba.

Kako tvrde Marijini roditelji, taj posao dobila je kćer predsjednika upravnog vijeća vrtića, inače lokalnog političara, koja k tome ima i visoku stručnu spremu.


''Ja ne znam, možda dolazi neko novo vrijeme, pa će čistačice trebati visoku stručnu spremu, pa će trebati upravljati nekim dronovima koji će čistiti... Vjerojatno su tražili takvu osobu, ne znam'', kaže Ivan Milanović, Marijin otac.

Marija Milanović Vrtić (Foto: Provjereno)

Marija i njezini roditelji već se dvije godine bore s birokracijom. Cijeli slučaj prijavili su Prosvjetnoj inspekciji, koja je obavila nadzor i utvrdila nezakonitosti. Ministarstvo je pak tražilo raskid ugovora sa zaposlenom, međutim ona i vrtić tužili su Ministarstvo.

Cijelu priču, ali i što kaže predsjednik upravnog vijeća vrtića koji je zaposlio kćer pogledajte večeras u Provjerenom u 23:00 sata na Novoj TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene