Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječkom kirurgu Vladislavu Ilinu (62), koji je 20. rujna pritvoren pod sumnjom da je od pacijenta primio mito od 1800 kuna, istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac ukinuo je pritvor.


Istražni sudac Rožac svoju je odluku obrazložio time što je ispitao svjedoke i ocijenio kako osumnjičeni liječnik nema mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Vezani članci Zvonko Vrban Prozvani suci predali očitovanja: ''Naravno da ne priznaju da su primili mito, imaju svoje verzije druženja s Mamićem'' Mito, ilustracija Skandal uoči izbora: Dvojica političara dali ostavke zbog afere primanja mita, poznato i za što

Osumnjičeni kirurg, koji je zaposlen u osječkoj Kliničkoj bolnici, 27. rujna prebačen je na kardiološki odjel u predinfarktnom stanju.

Od danas, nakon ukidanja pritvora, ispred njegove sobe više neće dežurati pravosudni policajci, rekao je istražni sudac Rožac.

USKOK je 23. rujna podnio istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv kirurga Vladislava Ilina zbog osnovane sumnje u primanje mita, te je zatražio pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. 

Nakon saslušanja osumnjičenika istražni sudac Miroslav Rožac odredio mu je pritvor od 30 dana, koji je danas ukinut.

Istraga je u tijeku.