Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSJEČKI KOMUNALAC

"Pretpostavke o povezanosti trovanja životinja u Osijeku i soli koju koristimo za posipanje cesta nepotvrđene su i neutemeljene"

Uginula ptica u Osijeku (Foto: Goran Šantar)
Uginula ptica u Osijeku (Foto: Goran Šantar) Foto: Goran Šantar
Danas bi tijekom dana trebali biti poznati rezultati analize bijele praškaste tvari za koju se sumnja da je bila uzrokom pomora životinja.

Prošlih je dana u Osijeku zabilježeno niz slučajeva uginuća ptica, pasa, mačaka pa čak i vidra. Zabrinuti građani tim su povodom tijekom vikenda i prosvjedovali, a danas bi tijekom dana trebali biti poznati rezultati analize bijele praškaste tvari za koju se sumnja da je bila uzrokom tog pomora.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je

Ovim povodom javnosti su se obratili i iz gradske komunalne tvrtke Unikom, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"S ciljem što objektivnijeg informiranja javnosti obraćamo se sljedećim priopćenjem vezanim uz dojave o trovanju životinja na području grada Osijeka.

Putem društvenih mreža, a slijedom toga i medija, proširile su se nepotvrđene i neutemeljene pretpostavke o povezanosti navedenih trovanja i soli koju trgovačko društvo Unikom d.o.o. koristi za posipavanje staza i cesta na području grada Osijeka radi održavanja prohodnosti u zimskim uvjetima. (...)

Sol za posipanje je nabavljena putem otvorenog postupka javne nabave, isporučuje ju tvrtka MA.CO.T. d.o.o. Kukuljanovo i uz istu su priloženi rezultati ispitivanja te pripadajuće izjave o sukladnosti koje potvrđuju da se spomenuta sol smije koristiti na javnim površinama bez posljedica za zdravlje ljudi i životinja.

Što se tiče vremenskog razdoblja u kojem je došlo do pojave informacija koje sugeriraju moguću povezanost između trovanja i uporabe soli za posipanje javnih površina, obavještavamo da smo sukladno vremenskim uvjetima izvršili tretiranje staza i cesta solju na području grada Osijeka dana 4., 5., 9. i 18. ožujka 2018. godine.

Sukladno ukazanoj potrebi, a da bi se u potpunosti otklonile bilo kakve sumnje u povezanost soli koju koristimo, uzorak iste je predan na analizu te ćemo čim dobijemo potvrdu o kvaliteti i ocjeni zdravstvene ispravnosti obavijestiti zainteresiranu javnost", stoji u priopćenju koje potpisuje Davor Vić, direktor Unikoma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene