Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Županijsko poglavarstvo o smjeni intendanta HNK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavarstvo osječko-baranjske županije prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog Kazališnoga vijeća osječkoga HNK-a o razrješenju intendanta Vlahe Ljutića, i uputilo ga na razmatranje Županijskoj skupštini.

Kazališno vijeće prošlog je tjedna donijelo takav prijedlog obrazloživši ga nezadovljstvom financijskim poslovanjem kazališta, čiji su gubitci, na kraju prošle godine dosegnuli iznos od 2,56 milijuna kuna, te nepoštivanjem odredaba kolektivnog ugovora i neprovođenjem revizije, koju je zatražilo Županijsko poglavarstvo.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Davor Filipović Pao Plenkovićev space shuttle Bane, semafor, Damir, tvornica cjepiva pa plinska afera: Od kandidata za gradonačelnika do ministra, Filipović je nanizao dugi niz gafova i afera

Predsjednica Vijeća Jasmina Lovrinčević kazala je kako su članovi Vijeća intendanta Ljutića, u više navrata, upozoravali na negativnosti u poslovanju HNK-a, pa je i to jedan od razloga upućivanja prijedloga za njegovo razrješenje.

Na prijedlog župana Krešimira Bubala Poglavarstvo je donijelo zaključak kojim se poziva intendanta da ne potpisuje nikakve nove ugovore, koji bi proizvodili financijske posljedice za HNK, jer ih, tvrdi Bubalo, Županija kao suvlasnik, više neće pokrivati.

Bubalo je pozvao i grad Osijek, kao drugog suvlasnika HNK-a, da ne štiti neodgovorno ponašanje intendanta, dodavši da će se, u razgovorima s gradskim vlastima i Ministarstvom kulture, nastojati pronaći bolje rješenje za upravljanje ovim kazalištem, pri čemu je jedna od mogućnosti razdvajanje dužnosti menadžera i umjetničkog ravnatelja.

O prijedlogu za Ljutićevo razrješenje s dužnosti odlučivat će zasebno osječko Gradsko vijeće i osječko-baranjska Županijska skupština, kao predstavnici suvlasnika, a za njegovo razrješenje potrebna je suglasnost oba predstavnička tijela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene