Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prošla su 4 mjeseca od kada je u Osijeku otkrivena afera s kioscima. Podsjećamo, direktor osječke gradske tvrtke za prijevoz putnika, Darko Marković, završio je u zatvoru jer je gradsko zemljište za kioske dao u podzakup i na taj način oštetio grad Osijek za najmanje pola milijuna kuna.


Jedan je direktor u zatvoru. Godišnja doba se mijenjaju. Kiosci su, unatoč odluci poglavarstva, još uvijek tu. Bivši dogradonačelnik Osijeka je ogorčen. 'Ili ja ili će kriminal izletjeti iz poglavarstva. Ja sam izletio iz poglavarstva. Kiosci još uvijek stoje. Nitko to ne naplaćuje. Grad Osijek mjesečno ne ubire stotinjak tisuća kuna koliko bi trebao', kaže Ivan Vrdoljak.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hrvatska Vlada je slijepa ili vodi brigu o tuđim interesima' Slika nije dostupna 'Vlast je poskupljenjima prekinula socijalnu politiku Osijeka'

U gradsku blagajnu umjesto 100 sjeda tek dvije tisuće kuna i to bez pravne osnove. Grad je podsjećamo, raskinuo štetne ugovore. 'Ono što je danas bitno jest da kiosci stoje na površinama u gradu bez ikakve naknade gradu, jer ne postoji ugovor', dodaje Vrdoljak.

>> Produljen pritvor osumnjičenicima u aferi 'kiosci'

Pravno gledajući osječki kiosci doista su na gradskim površinama protuzakonito. No, ispred svojih vlastitih odluka osječko poglavarstvo u ovom trenutku stavlja interes 40 zaposlenih. 'Nema tabu teme, nego pokušavamo napraviti situaciju da se do kraja poštuje odluka poglavarstva, da se poštuje zakon, ali isto tako da se sačuva 40 radnih mjesta i konačno potreba grada da ima kioske', kaže osječki gradonačelnik Anto Đapić.

Izborna je, a uz to i recesijska godina. Važno je sačuvati svako radno mjesto. No, onaj koji je sklapao štetne ugovore mislio je na radnike jednako koliko i na grad Osijek.