Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Prolazak ispod nadvožnjaka na Vinkovačkoj cesti u Osijeku prava je noćna mora za Osječane.


Podvožnjak koji vodi do kružnog toka na Đakovštini Vinkovačkom ulicom prema Bosutskom naselju već je godinama tako slabo osvijetljen da se građani, i u pola bijela dana, kada prolaze ne osjećaju sigurni, a kamoli noću.

'Gotovo svaki dan prolazim ispod tog nadvožnjaka. Ni preko dana ništa se ne vidi, a kamoli u sumrak ili navečer. Neko jutro u susret mi je naišla biciklistica. Vidjela sam je tek u posljednji tren i samo pukim slučajem nismo naletjele jedna na drugu. Ondje je strašno i uopće se ne osjećam sigurno', kazala je za Glas Slavonije stanovnica Dunavske ulice koja svakodnevno prolazi ispod starog nadvožnjaka na Vinkovačkoj na putu do posla u središtu grada.

Nekoliko napada na žene

Samo od 1. siječnja 2010. do kraja listopada 2013. ondje je jedna žena silovana, dvije su osobe opljačkane, jedna je, prema policijskoj terminologiji, drsko okradena, odnosno otete su joj stvari, a jedna je okradena i jedna teško ozlijeđena.

Još prije tri godine gradske vlasti obećavale su rješavanje tog problema.

'Problem neosvijetljenosti ne tiče se samo podvožnjaka na Vinkovačkoj već i onoga u Svilajskoj ulici. Trenutno razmatramo hoćemo li ići na privremeno rješenje s postavljanjem reflektora ili ćemo ući u zahtjevnije radove i sve staviti u projektnu dokumentaciju, kako bismo to riješili najkasnije 2017. godine', kazao je osječki dogradonačelnik Denis Ambruš.