Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječka policija traga za čovjekom kojeg tereti da je u sportskoj zračnoj luci Čepin u Osijeku provalio u dva zrakoplova i ukrao uređaje vrijedne nekoliko desetaka tisuća kuna.


Nepoznati počinitelj je, prema sumnjama policije, u zrakoplove parkirane u sportskoj zračnoj luci Čepin u Osijeku provalio između 20. kolovoza i 8. rujna te ukrao pumpu, letačke i motorne instrumente i alat, izvijestiIa je u petak policija.

Vezani članci British Airways (Foto: BEN STANSALL / AFP) Piloti British Airwaysa započeli štrajk, otkazano 850 letova Ilustracija, vatrogasci na intervenciji (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Provalnik zapeo na klima-uređaju, morali ga spuštati vatrogasci: "Ono kad nije tvoj dan..."

Na meti provalnika našli su se zrakoplovi: "Utva" što ga je Aeroklub Osijek koristio za obuku i "Antonov" kojeg je tvrtka iz Novog Sada koristila za tretiranje poljoprivrednih površina.

Iako je riječ o starim letjelicama, obje su bile u letnom stanju, rekao je Hini predsjednik Aerokluba Osijek Zlatko Tot.

Pretpostavlja da je nedjelo počinjeno iz obijesti, mada se ne isključuje mogućnost da dijelovi nekome zaista trebaju. (Hina)