Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o Antešiću

'Ono što je dopušteno bogovima, nije anđelima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik ministra pomorstva Zdenko Antešić obratio se u vezi stjecanje povlaštene saborske mirovine i činjenice da je grad Rab, dok je on bio gradonačelnik, plaćao usluge doma za njegovu tetu.

Zdenko Antešić prošlog je ljeta otišao u mirovinu na jedan dan kako bi stekao prava za povlaštenu saborsku mirovinu prije no što budu ukinute, kao što je Kukuriku koalicija u kampanji najavljivala. Danas je rekao kako je to napravio svojevoljno, te da nije znao da će se mijenjati zakon. Dodao je i kako je to napravi prije izbora kada nije ni znao da će imati bilo kakvu funkciju u Vladi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamjena električne vuče HŽ napokon dovršio veliki projekt, do Rijeke odsad bez zamjene lokomotiva Slika nije dostupna Ostaje zamjenik ministra prometa Premijer odbio Antešićevu ostavku?

Smatra kako je neprimjereno uspoređivati ga drugima koji su učinili istu stvar, te kako je cijela hajka na njega zapravo političko pitanje izrežirano od strane HDZ-a.

Na pitanje novinara o ostavci kaže kako o tome nije razmišljao jer se to dogodilo prije no što je preuzeo bilo kakvu funkciju u Vladi. Priznao je kako je to namjerno napravio kako bi si osigurao povlaštenu mirovinu, te da namjerava raditi do 65. godine.

>> Hajdaš Dončićev zamjenik umirovio se na jedan da bi osigurao zastupničku mirovinu

Kada su ga upitali koliko je taj potez moralan odgovorio je kako je 'moral sklisko područje', naglašavajući cijelo vrijeme kako je to napravio prije no što je znao da će se mijenjati zakon.

Osim priče s umirovljenjem na jedan dan, Antešić je u centru pažnje i zbog toga što je grad Rab, dok je on bio njegov gradonačelnik plaćao usluge Doma umirovljenika za njegovu, sada pokojnu, tetu. Grad Rab se htio naplatiti njenim zemljištem nakon njene smrti, no Antešić je kazao kako nad tim zemljištem nisu riješeni imovinsko pravni odnosi.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je moralno i zakonski upitnim ocijenio način na koji si je Antešić osigurao pravo na povlaštenu zastupničku mirovinu, ističući kako si SDP-ovci očito dopuštaju 'alkemiju' kako bi zbrinuli svoje kadrove.

'Ono što je dopušteno bogovima, nije anđelima', odgovorio je Karamarko novinarima prije sjednice HDZ-ovog saborskog kluba, na njihov upit kako komentira slučaj Zdenka Antešića.

Zanima ga, rekao je, koje su zakonske osnove po kojima je Antešić mogao 'aktivirati svoj gradonačelnički mandat'.

'To je vjerojatno mogao nakon lokalnih izbora, ako pobijedi. Na ovaj način, ne znam kako je to izveo, to bi pravnici trebali vidjeti i definirati. Mislim da se radi o kršenju zakona', poručio je Karamarko.

Upitan kako osobno tumači takav postupak, odgovorio je: 'Pitajte njega (Antešića) kakva je to kemija koju SDP-ovci sebi dopuštaju, alkemičari'.

Ponovio je stav HDZ-a kako je aktiviranje zastupničke mirovine na jedan dan zakonito, ali i moralno upitno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene