Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reforma pravosuđa provest će se zakonima, zasad još u nacrtu, o područjima i sjedištima sudova te o područjima i sjedištima državnih odvjetništava.


Ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavio je u petak u Puli prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava predsjednicima sudova i državnim odvjetnicima s područja Istarske županije koje bi, od 1. siječnja sljedeće godine, trebali obuhvatiti pulski Općinski i Prekršajni sud te Općinsko državno odvjetništvo u Puli.

Vezani članci Općinsko državno odvjetništvo u Splitu Muškarac skočio na stol, uhvatio psihijatricu i povukao je za kosu: Puknuo zbog ocjene invalidnosti Hrvati u Zambiji Grlić Radman šalje službenu notu zbog tvrdnji o uhićenim Hrvatima: ''Navodi državnog tajnika Zambije su netočni''

Mrsić stao u obranu Zakona o radu: 'Najave 'grčkog scenarija' nikome ne donose dobro'

'Novom reorganizacijom pravosudnog sustava zapravo mijenjamo ustroj 15 pravosudnih područja i time jačamo županijske sudove. To se odnosi i na ovaj pulski, koji će dobivati više predmeta nego sada', izjavio je ministar Miljenić i dodao kako u pravosuđu ima dovoljno zaposlenih, ali su oni neravnomjerno raspoređeni. Naime, smatra on, s istim brojem ljudi mogli bi se postići mnogo bolji rezultati.

'Osnovni ciljevi ove reorganizacije su poboljšanje usluga građanima i povećanje učinkovitosti', rekao je ministar Miljenić i dodao kako pravosuđe 'nije proizvodna grana, već grana koja košta, a koja ima zadaću građanima dati što bolju uslugu'.

Odbor za zakonodavstvo podržao Vladin prijedlog za zakon o životnom partnerstvu, HDZ suzdržan

Predsjednik Županijskoga suda u Puli Iztok Krbec rekao je novinarima da će novom reorganizacijom Županijski sud imati znatno više posla, no, dodao je, ona 'povećava mobilnost sudaca unutar pravosudnog okruženja do ujednačene radne opterećenosti sudaca i službenika namještenika'. To će sigurno pridonijeti boljem radu svih sudova, zaključio je Krbec.

Reforma pravosuđa provest će se zakonima, zasad još u nacrtu, o područjima i sjedištima sudova te o područjima i sjedištima državnih odvjetništava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju