Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kaže kako mu je sadašnja plaća potrebna jer ima troje djece koju treba prehraniti.


Prethodno jutrošnjoj sjednici Vlade ministar pravosuđa, Orsat Miljenić, odgovarao je na novinarska pitanja, uključujući i ono o njegovim planovima u novoj godini.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko će platiti: Država sudskim vještacima duguje 90 milijuna kuna Slika nije dostupna SABOR Tek 20-ak zastupnika na raspravi o sudovima

Rekao je kako planira na skijanje i zabaviti se, a ukoliko se smanje plaće saborskim zastupnicima kaže kako će potražiti novi posao. 'Ja živim od plaće. Imam troje djece koju treba prehraniti', rekao je novinarima.

Imenovanje v.d.-a predsjednika Županijskog suda prepustiti svom nasljedniku

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je u srijedu da će odluku o imenovanju vršitelja dužnosti predsjednika zagrebačkog Županijskog suda prepustiti novom ministru.

To znači da će tim sudom od početka sljedeće godine kada sadašnjem predsjedniku Ivanu Turudiću istječe mandat do imenovanja v.d.-a upravljati Turudićev zamjenik Dražen Jakovina, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

Državno sudbeno vijeće (DSV) krajem studenoga najavilo je da će ponoviti izbor za predsjednika zagrebačkog Županijskog suda jer nitko od troje sudaca koliko ih se javilo na natječaj raspisan ovog ljeta za tu dužnost nije dobio dovoljan broj glasova.

Za predsjednika Županijskog suda natjecali su se Ivan Turudić, sutkinja Uskočkog odjela Jasna Smiljanić i Oliver Mittermayer. (hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook