Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ja živim od plaće'

Orsat Miljenić: Ako smanje plaće zastupnika, potražit ću novi posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaže kako mu je sadašnja plaća potrebna jer ima troje djece koju treba prehraniti.

Prethodno jutrošnjoj sjednici Vlade ministar pravosuđa, Orsat Miljenić, odgovarao je na novinarska pitanja, uključujući i ono o njegovim planovima u novoj godini.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Slika nije dostupna nigdje nikoga A plaćica ide! Jesu li to zastupnici pogrešno shvatili gdje se štrajka ili i oni traže veće plaće?

Rekao je kako planira na skijanje i zabaviti se, a ukoliko se smanje plaće saborskim zastupnicima kaže kako će potražiti novi posao. 'Ja živim od plaće. Imam troje djece koju treba prehraniti', rekao je novinarima.

Imenovanje v.d.-a predsjednika Županijskog suda prepustiti svom nasljedniku

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je u srijedu da će odluku o imenovanju vršitelja dužnosti predsjednika zagrebačkog Županijskog suda prepustiti novom ministru.

To znači da će tim sudom od početka sljedeće godine kada sadašnjem predsjedniku Ivanu Turudiću istječe mandat do imenovanja v.d.-a upravljati Turudićev zamjenik Dražen Jakovina, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

Državno sudbeno vijeće (DSV) krajem studenoga najavilo je da će ponoviti izbor za predsjednika zagrebačkog Županijskog suda jer nitko od troje sudaca koliko ih se javilo na natječaj raspisan ovog ljeta za tu dužnost nije dobio dovoljan broj glasova.

Za predsjednika Županijskog suda natjecali su se Ivan Turudić, sutkinja Uskočkog odjela Jasna Smiljanić i Oliver Mittermayer. (hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene