Orkanska bura umalo je prevrnula kamion poljskih registracija koji je vozio na riječkoj zaobilaznici. U jednom trenutku kamionu je opasno prijetilo prevrtanje. Naime, vozio je i na dva kotača.

Galerija


Iako su zbog orkanske bure dijelovi cesta otvoreni samo za osobna vozila, vozač jednog poljskog kamiona tu je zabranu odlučio ignorirati.

Vezani članci očevid na mjestu prometne nesreće (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) A1: Automobil podletio pod kamion kod čvora Bosiljevo u smjeru Rijeke Slika nije dostupna Stravična snimka: Kamion se prevrnuo pod naletom vjetra i zdrobio policijski auto

U snimci objavljenoj na Facebooku, vidi se kako kamion na dionici Hreljin - Kukuljanovo zanosi bura te ga umalo prevrće.

U jednom trenu kamion je čak vozio na dva kotača, nakon čega se vozač približio zaustavnom traku i usporio vožnju.

Podsjetimo, zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka - Zagreb obustavljen je promet između čvora Delnice i Ravna Gora (38+500 km) u smjeru Zagreba. Promet se preusmjerava na DC3. Od 10:00 sati Krčki je most otvoren za osobna vozila, a ostaje zatvoren za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, dostavna i teretna vozila s natkrivenim tovarnim prostorom. Od 5:00 sati jutros ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući i autocestu A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2.