Svečano je otvorio novoobnovljenu zgradu koju će koristiti Postaja granicne policije Metković (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Svečano je otvorio novoobnovljenu zgradu koju će koristiti Postaja granicne policije Metković (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u ponedjeljak je otvorio obnovljenu postaju granične policije Metković u čije je uređenje uloženo gotovo sedam milijuna kuna.


Projekt adaptacije i sanacije zgrade, ukupne vrijednosti 6.96 milijuna kuna, financiran je iz sredstava schengenskoga instrumenta, izvijestio je MUP.

Prenijeli su i izjavu ministra Orepića koji je kazao kako je Hrvatska odlučna u svom nastojanju da postane članica schengenskoga prostora i želi biti potpuno uključena u izgradnju sigurnosnog europskog sustava.

"Ovaj projekt je prilog tome, a njegovi rezultati pokazat će koliko Hrvatska, iako nevelika zemlja, može doprinijeti tako velikom cilju – sigurnosti europskih građana i zaštiti europskih vrijednosti. Kompleksnost samog projekta potvrđuju kako ovo ministarstvo ima snage i znanja provoditi potrebne prilagodbe na putu priključenja Schengenu“, kazao je Orepić, prenosi MUP. (Hina)
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr