Bivši Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas je u Saboru komentirao aferu SMS u sklopu koje je, prema pisanju Nacionala, Milijan Brkić navodno 2011. godine otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom.

Galerija


„Ovo je iznimno ozbiljna stvar, afera SMS ukazuje na bolesti sigurnosnih sustava i o tome treba ozbiljno razgovarati. Da sigurnosni sustavi funkcioniraju, informacije ne bi curile“, kazao je Orepić.

Vezani članci Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Petrov o Orepiću: "O bivšima sve najbolje..." Slika nije dostupna Vlaho Orepić otkrio zašto je napustio Most i planira li se kandidirati za predsjednika

Orepić je u utorak izjavio da je od Milijana Brkića i Tomislava Karamarka pretrpio jake pritiske u smislu pokušaja kadroviranja.

„Izdvojit ću konkretan primjer, prvu noć nakon konstituiranja Oreškovićeve vlade, u 10 sati navečer, prije proglašenja vlade od gospodina Petrova dobio sam poziv da dođem u prostorije HDZ-a, a tamo su bili Brkić i Karamarko. Rekli su mi: 'Ti ćeš biti ministar, a mi ćemo predložiti glavnog ravnatelja.' Nisam na to pristao, bio sam spreman izaći pred ljude, to reći i povući se", prisjetio se Orepić.

Na pitanje koja je bila rekacija HDZ-ovaca, odgovorio je: "Oni su u tom trenutku popustili."