Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisci zbog kadroviranja

Orepić optužuje Brkića i Karamarka: "Rekli su mi – ti ćeš biti ministar, a mi ćemo predložiti glavnog ravnatelja"

Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr)
Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Bivši Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas je u Saboru komentirao aferu SMS u sklopu koje je, prema pisanju Nacionala, Milijan Brkić navodno 2011. godine otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom.

„Ovo je iznimno ozbiljna stvar, afera SMS ukazuje na bolesti sigurnosnih sustava i o tome treba ozbiljno razgovarati. Da sigurnosni sustavi funkcioniraju, informacije ne bi curile“, kazao je Orepić.

Pročitajte i ovo Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju" Europski izbori - 2 Drugačija mišljenja Ovo je jedna je od gorućih tema u Europskoj uniji: Pogledajte što na nju kažu hrvatski političari

Orepić je u utorak izjavio da je od Milijana Brkića i Tomislava Karamarka pretrpio jake pritiske u smislu pokušaja kadroviranja.

„Izdvojit ću konkretan primjer, prvu noć nakon konstituiranja Oreškovićeve vlade, u 10 sati navečer, prije proglašenja vlade od gospodina Petrova dobio sam poziv da dođem u prostorije HDZ-a, a tamo su bili Brkić i Karamarko. Rekli su mi: 'Ti ćeš biti ministar, a mi ćemo predložiti glavnog ravnatelja.' Nisam na to pristao, bio sam spreman izaći pred ljude, to reći i povući se", prisjetio se Orepić.

Na pitanje koja je bila rekacija HDZ-ovaca, odgovorio je: "Oni su u tom trenutku popustili."
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene