Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li pogrešno postupio?

"Oprosti mi, Bože, što sam Dalmatinac": Nižu se reakcije političara na Livajin odlazak

Aktualno Galerija Ne stišava se bura oko Livajina odlaska - 1 Ne stišava se bura oko Livajina odlaska - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marko Milanović Litre, saborski zastupnik (Hrvatski suverenisti) Marko Milanović Litre, saborski zastupnik (Hrvatski suverenisti) Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) Foto: DNEVNIK.hr Zvonimir Troskot, saborski zastupnik (MOST) Zvonimir Troskot, saborski zastupnik (MOST) Foto: DNEVNIK.hr +7 Sandra Benčić, saborska zastupnica (MOŽEMO) Galerija 1/12 >>
Ne stišava se bura zbog odlaska Marka Livaje s priprema reprezentacije u Rijeci. O svemu se oglasio i Hajduk, koji je stao u obranu svog igrača. Tema je to koja je podijelila i političare. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Marko Livaja najprije je primio salve uvreda na Rujevici. Potom je loptom slučajno pogodio dječaka. Uvrede su se nastavile, a nakon toga je krenuo prema tribini i popeo se na ogradu. Situacija se smirila, a dan kasnije šokantno je napustio pripreme u Rijeci. Podršku svoga Hajduka ima.

"Očekujemo da sve odgovorne institucije i javnost u potpunosti osude sve uvrede i prijetnje te zaštite najpopularnijeg i najboljeg igrača i strijelca te najvećeg promotora SuperSport HNL-a, ujedno i brončanog reprezentativca. Hajduk je uvijek stao i beskompromisno će stajati u zaštitu Marka i svakog našeg igrača", priopćili su iz Hajduka.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan BRAVO, VATRENI! Navijačko ludilo u Lijepoj Našoj: Pogledajte kako se navijalo i slavilo diljem Hrvatske

Društvene mreže gore. Armada uzvraća vrijeđanjem, Riječani imaju jasnu poruku. "On se nije trebao dovesti u tu situaciju da mu se skandira. Ono što je bilo u finalu kupa, vjerojatno je to bilo okidač za ovo što se dogodilo na treningu", rekao je Željko Marković.

"On se kao sportaš trebao malo smiriti. Ako si sportaš, trebaš reagirati na drugačiji način, a ne skakati na to", dodao je Edi.

Da treba stat na balun, misle neki i u Splitu. Mirjana je istaknula da je "dosta ludila, mržnje, prepucavanja", dok je Neno kazao za Livaju da je "polubog", nikad ga u životu nije vidio, ali "čovjek je netko i nešto."

Splićanin Ivan istaknuo je da je dobar igrač, ali bahat, što će ga i koštati. "On je profesionalni sportaš koji se ne smije tako ponašati, bez obzira na uvjete", a napuštanje reprezentacije za njega je "izdajnički čin".

Tema je to i za i Sabor.

"Nije bilo profesionalno od njega, ali isto tako mislim da nije lijepo doći na okupljanje reprezentacije i slušati da vam netko spominje majku i slične uvrede", rekao je saborski zastupnik Marko Milanović Litre.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, HNS Sastanak s Plenkovićem Vlada ustupa zemljište za gradnju nogometnog kampa u Velikoj Gorici

Zvonimir Troskot kazao je, ako je cilj turnir u Nizozemskoj, "svi trebamo tu maknuti ego sa strane."

"Trebalo je reagirati prema navijačima koji su vrijeđali igrača hrvatske reprezentacije, a ne prema igračima", istaknuo je Arsen Bauk.

Slučaj je komentirala i Sandra Benčić. "Zaista mislim da igrače ne bi trebalo izlagati takvim uvredama i napadima dok imaju treninge, da je tu trebalo reagirati i vodstvo HNS-a", rekla je.

Bivši gradonačelnik Krstulović Opara objavio je Livajinu fotografiju u znak podrške. Pred kamere danas ne želi splitski dogradonačelnik, koji je pak cijelu situaciju kratko komentirao na svom Facebooku Livajinom fotografijom i porukom: "Oprosti mi, Bože, jer sam Dalmatinac."
  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene