Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog kiše koja se ledi na kolniku Hrvatski autoklub upozorava vozače da budu oprezni na širem području Zagrebačke i Karlovačke županije te mjestimice u Gorskom kotaru, a posebice na autocesti A 6, Rijeka-Zagreb, od Bosiljeva do tunela Čardak.


Na većini cesta promet je slab, a mokrih i skliskih kolnika
mjestimice ima i u sjeverozapadu zemlje te Lici, javio je HAK u 7,15 sati..

Vezani članci Slika nije dostupna HAK objavio: Oprez za vozače na Sljemenskoj cesti, Honda Civic vozi u krivom smjeru! Slika nije dostupna Liječnici pozivaju na oprez, posebno građane koji često borave u prirodi

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A 6, Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, od Ivanje Reke do Ivanić Grada i od Novske do Nove Gradiške te mjestimice duž autoceste A 4, od Ivanje Reke do Goričana.

Zbog zimskih uvjeta zabrana prometa za kamionime s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, vrijedi na državnoj cesti D 42 Saborsko-Poljanak-Selište, D 3 Zdihovo-Kupjak, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Delnice, te ostale lokalne i županijske ceste na području Delnica i Vrbovskog, dok županijskom cestom ŽC Bjelopolje-Donji Lapac smiju prometovati samo osobna vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas, na Badnjak od 15 do 23 sata, te u srijedu, 26. prosinca na blagdan Sv. Stjepana od 14 do 23 sata. Zabrana važi na svim važnijim državnim cestama. Na državnoj cesti D1, Ličkoj magistrali, nema zabrane.

Na graničnom prijelazu Bajakovo kolona teretnih vozila na izlasku iz zemlje duga je oko 2 km. U putničkom prometu nema poteškoća.

Trajekti plove prema redu plovidbe.