Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zmije otrovnice u potrazi za vodom i plijenom ovih dana stižu i na kućna vrata stanovnicima Zabiokovlja. Naša ekipa danas je posjetila zagvoški zaseok Tomičići, čiji se stanovnici često susreću s poskocima.


U potrazi za plijenom i vodom u ovom sušnom razdoblju zmije otrovnice se sve više približavaju kućama. U jednom je kokošinjcu mještanka zagvoškog zaseoka Tomičići daskom ubila 60 centimetara dugačkog poskoka.

Vezani članci Slika nije dostupna Oprez, nije za ljude slabijeg želuca: Evo što čini ugriz čegrtuše Slika nije dostupna Ne gledati prije spavanja: Zavirio je u jamu punu ljutih čegrtuša

- Išla je nahraniti kokoši i ugledala poskoka. Iznenadila se koliko je zmija bila velika. Nije se uplašila, ostala je pri sebi i ubila zmiju, svjedoči jedan mještanin. 

- Zmija uvijek traži vodu. Ostavite gdje god bačvu vode i naći ćete tamo uskoro i deset zmija. 

Zmije otrovnice razmnožavaju se upravo u ovom razdoblju, od Velike do Male Gospe.

- Zbog toga znaju biti malo agresivnije i također iz razloga što se spremaju za zimu, u potrazi su za plijenom te se znaju spustiti i do naselja, kažu nam u veterinarskoj stanici. 

Stanovnici Tomičića imaju bogato iskustvo s otrovnicama. No, koliko god puta se susreli s poskokom, strah je uvijek jednako velik. 

Otrovnice su se previše razmnožile jer nema više pastira da ih ubijaju pa ih ima sve više. Na svu sreću, na ovim prostorima ovoga ljeta nije zabilježen niti jedan ugriz.

Više u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju