Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bračni par iz Zagreba jučer se kasno navečer nakon kupanja u unutarnjim bazenima Terma "Tuhelj" javio u zabočku Opću bolnicu sa zdravstvenim tegobama, a iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo jutros su uzeli vodu iz bazena za analizu.


Supružnici su osjetili peckanje u očima i grlu, nadražujući kašalj i smetnje u disanju i posumnjali na trovanje klorom. Nakon liječničkog pregleda u bolnici pušteni su kući.

Vezani članci Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni otpušten iz berlinske bolnice: "Vjerujemo da je moguć potpuni oporavak" Aleksej Navaljni (Foto: Dnevnik.hr) Otrovani Navaljni probudio se iz kome: "Skidamo ga s respiratora, odgovara na verbalne podražaje"

Po riječima voditelja Operativno-komunikacijskog centra
krapinsko-zagorske Policijske uprave Stjepana Petrinca policija je na prijavu dežurnog liječnika odmah izvijestila županijski Zavod za javno zdravstvo pa je ekipa Zavoda u pratnji policije danas uzela uzorke vode iz bazena.

Ravnateljica Zavoda dr. Gordana Popijač-Cesar rekla je kako će rezultati analize uzoraka vode biti poznati najvjerojatnije sutra ujutro.

Direktorica tuheljskih Terma Ivana Kolar rekla je kako je odmah izviješćena o događaju s dvoje Zagrepčana koji su nakon kupanja u bazenima potražili liječničku pomoć.

"Budući da imamo i unutarnju kontrolu sadržaja klora, pouzdano mogu reći da je taj sadržaj bio u dopuštenim vrijednostima, tako da svaka sumnja u Terme nije osnovana jer smo postupili po svim propisima. Žao mi je što su supružnici osjećali blaže tegobe nakon boravka u našim toplicama, no to nije povezano s Termama" istaknula je Kolar.

To je u zadnja tri i pol mjeseca drugi slučaj sumnje u trovanje
klorom u Tuheljskim toplicama. Dvoje djece se u početku ožujka potužilo roditeljima na smetnje u disanju i mučninu nakon kupanja u vrućoj bazenskoj vodi. No analiza je pokazala da je sadržaj klora bio i ispod dopuštenih vrijednosti.