Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi razmještaj sjedenja

Opet premjestili Sanadera, sada kraj SDP-ovaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader mogao bi sutra prvi put zauzeti svoje mjesto u sabornici.

Podsjetimo, Mandatno imunitetno povjerenstvo u srijedu je jednoglasnom odlukom otvorilo saborska vrata Ivi Sanaderu. Bivši premijer se iz aktivne politike povukao 1. srpnja prošle godine kada je podnio ostavku na mjestu Predsjednika Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povratak bivšeg premijera U 'najljepšoj zemlji na svijetu' Sanadera čekaju brojna pitanja Slika nije dostupna Povratak odbjeglog premijera 'Ljudi zaboravljaju brzo, a Sanader sigurno ima plan'

>> Sanader se vraća u saborske klupe

>> 'Što se mene tiče, dobro je da smo jedan do drugoga'

>> Ivo Sanader sjedit će u zadnjim redovima kraj Lesara

Sanader je nakon ostavke, poštujući zakonski rok od osam dana, podnio zahtjev Saboru za aktiviranje i zamrzavanje mandata.

Nakon najave da se želi vratiti u politiku uslijedio je val izljeva odanosti premijerki Jadranki Kosor od strane članova HDZ-a.  Osim toga odmah su počeli i razmještaji mjesta za sjedenje u Saboru kako bi se bivšem premijeru našlo 'prikladno' mjesto za sjedenje.

Iako su, jer je tako najjednostavnije, svi očekivali kako će novi zastupnik sjediti pored Dragutina Lesara parlamentarno je vodstvo odlučilo napraviti pravu rošadu u zadnjim redovima velike vijećnice, pa će se zbog Sanadera seliti čak četiri zastupnika.

HDZ mu je namjenio mjesto na dijelu u kojem inače sjede zastupnici SDP-a, kao da simbolički još jednom žele poručiti da će SDP zajedno sa Sanaderom pokušati rušiti Vladu. Tako će Sanader sjediti do nekadašnjeg zastupnika SDP-a Ivice Pančića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene