Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi 'izlet brzine' na hrvatskim autocestama.


Ovog puta radi se o Slovencu koji je postavio rekord u akciji kontrole brzine na autocesti Zagreb- Lipovac. Prometni policajci iz Kutine snimili su ga laserom dok je svojim Mercedesom jurio 237 kilometara na sat, izvijestila je PU sisačko-moslavačka. Osim što je morao platiti 3.000 kuna kazne vozač ima zabranu upravljanja vozilima B katetorije na području RH na godinu dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Vikend rekorder: 25-godišnji Zagrepčanin jurio 247 km/h Slika nije dostupna Renntech C74 na Festivalu brzine

U preventivnoj akciji nadzora brzine kretanja utvrđeno je 29 prekršaja prebrze vožnje, a ostali vozači, naročito strani državljani, od policije su dobili prigodne letke. Leci su tiskani na engleskom i njemačkom jeziku i sadrže upute o sigurnom sudjelovanju u prometu, s naglaskom na poštivanje ograničenja brzine.

>> VIDEO Snimka potjere: Poljak jurio 243 km/h na A4!

Podsjetnik na poštivanje ograničenja brzine očito je vrlo potreban, s obzirom da je jurnjava hrvatskim autocestama postala uobičajena pojava. Podsjetimo, prošlog je tjedna varaždinska policija uhvatila poljskog vozača motocikla koji je jurio 243 kilometara na sat na autocesti A4.