Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku provodi izvide povodom smrti djeteta Gabrijela Bebić iz Metkovića.

Galerija


Podsjetimo, liječnici u Domu zdravlja Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću navodno nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog 9-godišnjeg Gabrijela Bebića. Na teret im se, prema pisanju Slobodne Dalmacije stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcije bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport.

Vezani članci Gabrijel u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) Obitelj dječaka iz Metkovića, čija je smrt šokirala cijelu Hrvatsku, još čeka istinu: "Ti ljudi i danas rade štetu, očito žele nešto sakriti" Dr. Ksenija Kaleb, pedijatrica Doma zdravlja Metković (Foto: Dnevnik.hr) Društvo primarnih pedijatara: Nije bilo propusta pedijatrice Kaleb u slučaju smrti dječaka u Metkoviću

Devetogodišnjak iz Metkovića umro je od sepse 11. prosinca u splitskome KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici i prevezen je u splitski KBC.

Po neslužbenim informacijama, inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore, koji se provodio zbog smrti devetogodišnjaka, okončan je i u preliminarnom nalazu liječnike se tereti za neprepoznavanje kliničke slike djeteta te njegov neodgovarajući transport.