Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Išlo se na ruku privatnoj osobi'

Opačić: Nije bilo političke volje za zbrinjavanje štićenika Doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Milanka Opačić izjavila je danas u Hrvatskom saboru kako činjenica da nadležna tijela nisu reagirala na negativne inspekcijske nalaze iz Doma za odrasle psihički bolesne osobe u Breznici Đakovačkoj svjedoči o tome da nije bilo političke volje poboljšati stanje.

'Očito je inspekcija čekala političku volju jer je riječ o 120 štićenika koje je trebalo negdje zbrinuti, što smo mi napravili, a što nije posao inspekcije nego političkih tijela', odgovorila je Opačić SDP-ovoj zastupnici Gordani Sobol na aktualnom prijepodnevu.

Pročitajte i ovo Bandićev novi dvojac (Foto: Dnevnik.hr) Skupio puno 'žetončića'' Nova su Bandićeva pojačanja: Vargu čeka jedna od ključnih pozicija zagrebačke hitne pomoći, a što se smiješi Opačić? Slika nije dostupna nije više nezavisna Je li i sada ''palo'' cvijeće? Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić učlanila se u Bandićevu stranku

Zastupnicu je zanimalo hoće li biti realizirane kaznene prijave koje je inspekcija podnosila zbog lošeg tretmana prema štićenicima tog doma, i to ne samo protiv odgovornih osoba u domu, već i nadležnih u bivšem Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi koji na inspekcijske nalaze nisu reagirali.

Opačić je istaknula da su inspekcije punih sedam godina s negativnim nalazima sustav socijalne skrbi upozoravale o dramatičnom stanju u tom domu, da su podnosile i kaznene prijave, ali da one nikada nisu realizirane.

>> Sustavno izgladnjivali pacijente Doma za psihički bolesne osobe!

'Išlo se na ruku privatnoj osobi i spašavalo ju se od kreditne propasti, a ne na dobrobit štićenika', kazala je.

Opačić je izvijestila kako je njezino ministarstvo u razgovorima s Istarskom županijom o tome kako financijski pomoći Domu za psihički oboljele odrasle osobe u Nedešćini, odnosno za što bolje prostorne uvjete tamošnjih štićenika, a pomoć će se tražiti i od sponzora.

'Naš je interes prije svega zaštititi više od 20.000 korisnika sustava socijalne skrbi, prva poruka je pomoć štićenicima, a druga da ovako u sustavu više ne ide', poručila je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene