Stanovnici Omiša i njegova zaleđa danas su drugi put na deset minuta zaustavili promet Jadranskom magistralom.

Galerija


Prije nastavka izgradnje zaobilaznice od države traže probijanje novog tunela dugačkog 300 metara jer će u suprotnom, prema najavama investitora, u iduće dvije godine najmanje 180 dana biti prometno izolirani. Apelu građana su se pridružili vladajući i oporbeni gradski vijećnici.

"Kažu, dobit ćete brod. Mi svi koji živimo tu znamo kad zapuše u kanjonu kako je to. Znači ne dolazi u obzir", rekao je Jozo Mimica iz Zakučca.

"Tunel je isključivo rješenje jer donosi brojne benefite. Do sada je već bio uplanjen u prostorne planove", kaže predstavnik prosvjednika Tomislav Tomaš.

Omiš: Prosvjedi zbog zatvaranja ceste - 1 Prosvjed u Omišu: Planiraju im zatvoriti cestu pa će biti prisiljeni na dug obilazak ili plovidbu brodicom

Stanovnici Omiša očajni zbog zatvaranja brze ceste Stanovnici Omiša očajni zbog zatvaranja ceste koja ih povezuje s okolnim mjestima: "Mislim da će posljedice biti katastrofalne"

Gradonačelnik Omiša je odlučan. 

"Želimo privući pažnju i pokazati da je ovaj problem ozbiljan i da se tom problemu treba pristupit hitno, odmah i što prije", rekao je gradonačelnik Ivo Tomasović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr