Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnik Krsnik optužen za odavanje iskaza u 'slučaju selotejp'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku zatražilo je četveromjesečnu zatvorsku kaznu za zagrebačkog odvjetnika Krešimira Krsnika, kojeg tereti da je novinarima odao dio iskaza svjedoka ispitanog u istrazi protiv Branimira Glavaša i ostalih u takozvanom slučaju "selotejp".

Optužni prijedlog podnesen je zbog povrede tajnosti postupka, objavilo je danas Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama navodeći samo inicijale i godište optuženog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arambašić: 'I dalje mi prijete' Slika nije dostupna Getoš Magdić na sudu ispitivala bivšeg odvjetnika

Krsnik pak odbacuje sve optužbe, uz tvrdnju da je riječ o napadu na obranu u slučaju "selotejp" i njega kao odvjetnika. "Očito je da me se boje, pa me pokušavaju zastrašiti", izjavio je Krsnik, komentirajući podizanje optužnog prijedloga.

"Nisam rekao ništa sporno. Postoji televizijska snimka moje izjave i sve je jasno", dodao je Krsnik. On u tzv. slučaju selotejp zastupa Gordanu Getoš-Magdić, koja se s još petoricom osumnjičenih dovodi u vezu s ubojstvima srpskih civila na obali Drave u ratnom Osijeku.

Krsnika se tereti da je 11. prosinca ove godine u Osijeku okupljenim novinarima iznio dio iskaza ispitanog svjedoka, iako je istražni sudac naložio svim sudionicima kaznenog postupka da kao tajnu čuvaju sve podatke i činjenice koje saznaju tijekom istrage te ih upozorio da je odavanje tajne kazneno djelo, navode u Državnom odvjetništvu.

"U optužnom prijedlogu predloženo je da se s glavne rasprave isključi javnost radi čuvanja navedene tajne te da se okrivljeniku izrekne kazna zatvora u trajanju od četiri mjeseca", objavilo tužiteljstvo, dodajući da će o svemu izvijestiti Hrvatsku odvjetničku komoru (HOK).

No, predsjednik HOK-a Leo Andreis rekao je da takva obavijest još nije zaprimljena, pa slučaj nije želio komentirati.

"Tek kada nas Državno odvjetništvo službeno obavijesti o optužnom prijedlogu slučaj možemo komentirati i odlučiti o daljnjim koracima", kazao je Andreis.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene