Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opraštanje od voditellice

'Helga Vlahović bila je dama urođene finoće i vedrine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prostorijama HND-a održana je komemoracija za bivšu voditeljicu Helgu Vlahović Brnobić.

Na komemoraciji su bili njezini prijatelji i kolege, mnogi od njih poznati široj javnosti, poput Željke Fattorini, Denisa Latina, Vesne Spinčić Prelog, Ivanke Boljkovac, Ksenije Urličić, Drage Ćosića.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve dječjeg ratnog logora u Sisku u vrijeme NDH Tužna obljetnica Održana komemoracija za žrtve dječjeg logora u Sisku: "Mnoga su djeca stradala, no velik je broj usvojen i spašen" Komemoracija za Ivana Šukera - 4 održana komemoracija Emotivan oproštaj od bivšeg ministra Ivana Šukera: "Svaka ti čast, bio si i ostao borac"

Helga Vlahović bila je dama urođene finoće i vedrine, spikerica i voditeljica toploga glasa zbog čijeg odlaska danas tuguju generacije televizijskih gledatelja i mnogi kolege s kojima je više od tri desetljeća radila na Hrvatskoj televiziji, istaknuli su njezini suradnici i prijatelji na komemoraciji održanoj u Novinarskom domu prije pokopa na Mirogoju.

>> Oliver u šoku: Vjerovao sam da će Helga optimizmom pobijediti bolest

>> Legendarna Helga Vlahović umrla u 68. godini

Helga Vlahović zaposlila se na Zagrebačkoj radioteleviziji 1964. godine. Mnoge generacije gledatelja imale su je prilike gledati 42. godine. U mirovinu je otišla 2006. godine.

Opraštajući se od kolegice, novinar Mladen Stubljar rekao je kako je Helga Vlahović bila osoba iznimne životne snage i vedrine koja je još puno toga mogla pružiti svojoj obitelji i svima nama, a predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva Zdenko Duka istaknuo je visoku razinu njezina profesionalizma.

Izražavajući joj zahvalnost na djelu i veličini, Duka je rekao da je Helga Vlahović bila sjajna i nezamjenjiva voditeljica nenadmašne dikcije, koja je govorila više jezika, za razliku od današnjih ‘zvijezda i zvjezdica’ kratkog sjaja.

Helga Vlahović, istaknuo je Duka, skrenula je pozornost na sebe čim je došla za televiziju 1964. godine, gdje se profilirala kao voditeljica i spikerica te sudjelovala u prvim zabavnim emisijama, vodila informativno-dokumentarne emisije i sudjelovala u sinkronizaciji filmova. Bila je voditeljica vrlo popularnih emisija, poput Jadranskih susreta, Nedjeljnog popodneva i Eurovizije, poslije emisije Govorimo o zdravlju, a posebno mjesto imaju njezini komentari tijekom prijenosa novogodišnjih koncerata u Beču.

‘S Helgom sam radio 30 i više godina i postali smo pravi 'ratni drugovi'‘, rekao je opraštajući se od kolegice Oliver Mlakar. Naglasivši kako mu nikada u 50-ak godina karijere nije bilo teže izaći pred publiku nego danas, Mlakar je rekao da je s Helgom uvijek uživao raditi iako joj nitko nije trebao jer je nje - iskrene, poštene i nenametljive - ‘bio pun ekran’.

Od jedne od najpoznatijih televizijskih voditeljica oprostili su se i urednica ozbiljne glazbe HRT-a Ivana Kocijan te Zlatko Mađar, urednik na Radio Sljemenu.

Oproštajno pismo poslao je i negdašnji ravnatelj Austrijskoga kulturnog foruma Christian Ebner. Kako je i željela, Helga Vlahović bit će pokopana uz pjesmu ‘I'll be watching you’ britanskog glazbenika Stinga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene