Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolje plaćeni vani

Prijeti li kolaps hrvatskoj floti kanadera? Odlazak aviomehaničara u inozemstvo zaprijetio pripremama za protupožarnu sezonu

Boris Panić, načelnik Stožera 93. Zrakoplove baze HRZ-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Boris Panić, načelnik Stožera 93. Zrakoplove baze HRZ-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Boris Panić, načelnik Stožera 93. Zrakoplove baze HRZ-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Boris Panić, načelnik Stožera 93. Zrakoplove baze HRZ-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Boris Panić, načelnik Stožera 93. Zrakoplove baze HRZ-a (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici suočen je s valom odlazaka mehaničara na bolje plaćena radna mjesta u inozemstvu. Zbog toga se pojavio veliki upitnik nad pripremom kanadera za protupožarnu sezonu.

Zrakoplovna baza Zemunik, iz koje kanaderi odlaze na godišnji pregledi i servis u Veliku Goricu, sada uvelike ovisi o tome hoće li se taj centar uspjeti "pokriti" novim zaposlenicima. Broj mehaničara koji su otišli nije javan. Neslužbeno se može doznati da ih je u godinu i pol dana otišlo dvadesetak.

Pročitajte i ovo ZTC: Ilustracija - 3 priču otkrio dnevnik nove tv ZTC objavio detalje sastanka s Rusima: "Održan je na njihovu inicijativu. Bili su na proputovanju za Mađarsku" Ivana Pezo Moskaljov ZA VRIJEME SANKCIJA Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje - ruski trgovci vojnom opremom bili u Hrvatskoj: Što se događalo daleko od očiju javnosti?

Do protupožarne sezone ostala su tri mjeseca, a s načelnikom Stožera 93. Zrakoplovne baze HRZ-a Borisom Panićem, koji smatra kako odlazak tehničara neće utjecati na pripremu za protupožarnu sezonu, razgovarao je novinar Dnevnika Nove TV Šime Vičević. ''Za nas nema nikakve sumnje da će dinamika kojom se radovi odvijaju ići svojim tijekom. Za nas protupožarna sezona traje 365 dana u godini. Kao što smo bili svjedoci, gasili smo požare i zimi.

Uvijek imamo spremne snage za odgovor na sve izazove protupožarnih zadaća. Nema sumnje ni indikatora koji bi ukazivali na suprotno. Ja sam uvjeren da ćemo i u ovu godinu ući sa spremnošću koja se od nas traži'', kazao je Panić.

U tijeku su godišnji radovi koji su uobičajeni u ovo doba godine. Dakle, kada je operativno opterećenje na zrakoplovima najmanje mi ih šaljemo na godišnje radove koji su propisani od proizvođača. Riječ je o jednom partnerskom odnosu između nas iz ZTC-a i svi planovi se izrađuju na način da se osigura maksimalna raspoloživost u ljetnom periodu'', objašnjava Panić.

Za razliku od mehaničara, situacija s brojem pilota kanadera i air tractora zasada je zadovoljavajuća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene