Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj HEP-Dioki

Odgođeno sutrašnje suđenje Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a radi slučaja HEP-Dioki odgođeno je zbog bolesti suca

Novo suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, koje je sutra trebalo početi na zagrebačkom Županijskom sudu radi slučaja HEP-Dioki, odgođeno je zbog bolesti suca, doznaje se od suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon deset godina Sanader i Ježić na početku suđenja odbacili krivnju u aferi HEP - Dioki Slika nije dostupna Afera HEP-DIOKI Optužnica protiv Sanadera i Ježića vraćena na Optužno vijeće

Bivšeg premijera u tom se slučaju tereti zajedno s bivšim vlasnikom Dioki grupe Robertom Ježićem i predsjednikom Uprave HEP-a Ivanom Mravkom. Sanader je navodno s Robertom Ježićem 2008. poticao Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod tržišne cijene.

Sanaderu će oduzeti i tirolski orden

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je da sutra neće biti rasprave zbog bolesti suca. Dodao je da se ne zna kad će biti zakazana nova rasprava, a pretpostavlja se da bi to moglo biti na jesen. Možda će isti sudac nastaviti s raspravom, a uvijek postoji mogućnost da se izabere novo sudsko vijeće, kazao je.

Sanaderovi branitelji rekli su kako ih je sud obavijestio da sutra neće biti rasprave.

Sanader: Osuđen sam bez dokaza, ali se ne predajem

Bivši premijer već je pravomoćno osuđen na osam i pol godina zatvora zbog provizije od Hypo banke te primanja mita od mađarskog Mola u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, i nepravomoćno na devet godina zatvora zbog Fimi-medije, gdje su HDZ i njegovi bivši dužnosnici proglašeni krivima zbog izvlačenja novca iz državnih ustanova, koji je završio u crnom fondu HDZ-a i Sanaderovu džepu.

Još mu se sudi zbog primanja mita u slučaju Planinska, a taj nekad najmoćniji hrvatski političar suočen je i s optužbama u slučaju HEP-TLM, u kojem ga se tereti da je HEP oštetio za 650 milijuna kuna, potičući Mravka da šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju prodaje struju ispod tržišne cijene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene