Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veleizdaja zdravog razuma

Sanader: Osuđen sam bez dokaza, ali se ne predajem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kad bi ovo bio predložak za neku kazališnu predstavu, bilo bi previše, a kamoli kad je riječ o nasmrt ozbiljnim stvarima koje se upravo događaju. Svi vidimo tu veleizdaju', piše Sanader.

Ivo Sanader uputio je danas otvoreno pismo hrvatskoj javnosti nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio presudu za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i primanje mita deset milijuna eura od MOL-a za predaju upravljačkih prava u INA-i.

Pročitajte i ovo Direktor MOL-a Zsolt Hernadi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 AFERA INA-MOL Vrhovni sud odbio ukidanje istražnog zatvora bivšem glavnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju Slika nije dostupna oporavlja se od operacije ''Izdao vitalne interese'': Presuda Sanaderu i Hernadiju u aferi Ina-MOL 30. prosinca

Sanader i dalje tvrdi da su ga osudili bez dokaza, na osnovu izjava njegovih nekadašnjih suradnika, koji su, navodi u pismu, redom najprije bili strpani u zatvor, a onda su se nagodili s državnim odvjetnikom te za sve optužili njega. Uz asistenciju politike, naravno, tvrdi bivši premijer.

'U povodu presude Vrhovnog suda kao i reakcije na nju predsjednika Republike želim se putem svojih odvjetnika obratiti hrvatskoj javnosti. Odmah ću reći da se slažem s predsjednikom Josipovićem da je bila riječ o veleizdaji da su upravljačka prava u INI za mito prepuštena MOL-u. Ali to je laž koja u sudskom procesu ničim nije dokazana.

Vrhovni sud: Kazna Sanaderu primjerena počinjenim djelima

Javnosti je poznato da je tu laž plasirao Robert Ježić nakon što je četiri mjeseca proveo u zatvoru te tako kupio svoju slobodu i opasnost od kaznenog progona. Jer, kad bi bilo točno da je on za moj račun primio navodno mito od MOL-a, o bi u tom slučaju bio supočinitelj kojega bi trebalo kazneno goniti. A on je slobodan', navodi bivši hrvatski premijer.

'Kad bi ovo bi o predložak za neku kazališnu predstavu, bilo bi previše a kamoli kad je rijč o nasmrt ozbiljnim stvarima koje se upravo događaju. I to svi vidimo. Svi vidimo tu veleizdaju. Veleizdaju pravde, istine, nove pravednosti i zdravog razuma', poručuje za kraj Ivo Sanader iz svoje zatvorske sobe u kojoj bi trebao provesti osam i pol godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene