Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od sutra niže temperature u cijeloj Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoke temperature koje su u Hrvatskoj obilježile početak rujna od sutra će se snižavati, a mjestimice će biti i kiše, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

U idućem tjednu više neće biti tako vruće i sparno, a temperature, osim možda u unutrašnjosti Dalmacije ne bi trebale prelaziti 30 stupnjeva Celzijevih, rekla je dežurna prognostičarka Zavoda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osjećaj kao da je 52,5 °C El Niño ubija! Crveno upozorenje izdano je za gotovo 3000 mjesta i gradova, temperature su nepodnošljive Toplinski val, ilustracija - 3 Ekstremne temperature Toplinski val diljem svijeta: Temperature idu do 46 stupnjeva

Za ponedjeljak se u kopnenom području te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana prijepodne očekuje prolazno naoblačenje s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a poslijepodne razvedravanje. Na južnom dijelu Jadrana prevladavat će sunčano.

Jutarnja temperatura bit će uglavnom od 16 do 21, na Jadranu 20 do 25, a najviša dnevna između 21 i 26, na Jadranu 25 i 30 stupnjeva.

I u nastavku tjedna bilježit će se pad temperature, u Zagrebu će minimalne temperature biti između 13 (u četvrtak) i 16 stupnjeva (u subotu), a maksimalne između 27 (utorak) i 29 stupnjeva (petak).

Prvog tjedna rujna u više hrvatskih gradova premašene su maksimalne temperature za taj mjesec.

U Zagrebu su takve vrućine zadnji put zabilježene prije skoro šezdeset godina. U Maksimiru je bilo 33,5 stupnjeva, dok je zadnja najviša temperatura u rujnu - 32,8 stupnjeva, bila 1950.

Za velik broj gradova, zbog kraćeg niza motrenja i prekida motrenja u vrijeme rata, podaci nisu tako dalekosežni i detaljni.

Prema njima, Sisak, Daruvar, Nova Gradiška, Slavonski Brod i Đakovo, ovog su rujna srušili "rekord" visokih rujanskih temperatura iz 1987.

Najtoplije je bilo u Novoj Gradiški na 36,8 i u Županji na 36,7 stupnjeva Celzijevih. Maksimalna rujanska temperatura u 1987. u Županji je bila 34,2, a u Novoj Gradiški 33,6 stupnjeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene