Dok su posljednje izmjene poreza na dohodak svim saborskim zastupnicima povećale plaće i do 2 tisuće kuna, od najavljene promjene profitirat će samo jedan - Marin Škibola.

Galerija


Naime, Škibola je jedini zastupnik mlađi od 30 godina pa će se na njegovu plaću od sljedeće godine obračunavati upola manji porez, što bi za njega značilo dodatnih 1.760 kuna mjesečno.

Vezani članci Krešo Beljak (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Beljak o sucu koji je Kristiana poslao u zatvor: "To je sramotna presuda zbog koje on mora biti procesuiran" Klub zastupnika Nezavisne liste mladih (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nezavisna lista mladih: "Ne želimo ostati zaključani u ideološkim podjelama prošlog stoljeća"

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić predstavili su četvrti dio porezne reforme. Vlada planira mlade zaposlenike do 25. godine u potpunosti osloboditi od plaćanja poreza na dohodak dok bi oni između 25 i 30 godina trebali plaćati pola propisanog poreza na dohodak.

PDV za hranu ugostiteljima pada na 13 %, uvodi se porez na slatka pića, a revidirat će se i trošarine na alkohol i cigarete.