Dok su posljednje izmjene poreza na dohodak svim saborskim zastupnicima povećale plaće i do 2 tisuće kuna, od najavljene promjene profitirat će samo jedan - Marin Škibola.

Galerija


Naime, Škibola je jedini zastupnik mlađi od 30 godina pa će se na njegovu plaću od sljedeće godine obračunavati upola manji porez, što bi za njega značilo dodatnih 1.760 kuna mjesečno.

Vezani članci Sabor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sabor izglasao četvrti krug porezne reforme, evo koje su promjene Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Marić predstavio četvrti krug porezne reforme: Doznajte tko bi mogao biti potpuno oslobođen poreza na dohodak

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić predstavili su četvrti dio porezne reforme. Vlada planira mlade zaposlenike do 25. godine u potpunosti osloboditi od plaćanja poreza na dohodak dok bi oni između 25 i 30 godina trebali plaćati pola propisanog poreza na dohodak.

PDV za hranu ugostiteljima pada na 13 %, uvodi se porez na slatka pića, a revidirat će se i trošarine na alkohol i cigarete.