Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlađi od 30 godina

Od porezne reforme koristi će imati i jedan saborski zastupnik. Evo za koliko će mu porasti plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su posljednje izmjene poreza na dohodak svim saborskim zastupnicima povećale plaće i do 2 tisuće kuna, od najavljene promjene profitirat će samo jedan - Marin Škibola.

Naime, Škibola je jedini zastupnik mlađi od 30 godina pa će se na njegovu plaću od sljedeće godine obračunavati upola manji porez, što bi za njega značilo dodatnih 1.760 kuna mjesečno.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća Mnogi su razočarani Velika porezna reforma, a plaće jedva da su porasle: Najviše pak muka imaju – računovođe Marko Primorac Niže porezno opterećenje Primorac o poreznoj reformi: "Oko 80 posto JLS-ova prirez nije kompenziralo najvišim stopama poreza na dohodak"

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić predstavili su četvrti dio porezne reforme. Vlada planira mlade zaposlenike do 25. godine u potpunosti osloboditi od plaćanja poreza na dohodak dok bi oni između 25 i 30 godina trebali plaćati pola propisanog poreza na dohodak.

PDV za hranu ugostiteljima pada na 13 %, uvodi se porez na slatka pića, a revidirat će se i trošarine na alkohol i cigarete. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene