Dok su posljednje izmjene poreza na dohodak svim saborskim zastupnicima povećale plaće i do 2 tisuće kuna, od najavljene promjene profitirat će samo jedan - Marin Škibola.

Galerija


Naime, Škibola je jedini zastupnik mlađi od 30 godina pa će se na njegovu plaću od sljedeće godine obračunavati upola manji porez, što bi za njega značilo dodatnih 1.760 kuna mjesečno.

Vezani članci Sabina Tandara razgovarala je sa Zdravkom Marićem - 1 Ministar Zdravko Marić: "Od 2016. do danas najviše je plaća rasla onima s najnižim primanjima. Božićnice? To je predmet razgovora" Ivana Brkić Tomljenović na Markovu trgu Peti krug poreznih rasterećenja: Provjerite što bi na snagu moglo stupiti od 2021. godine

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić predstavili su četvrti dio porezne reforme. Vlada planira mlade zaposlenike do 25. godine u potpunosti osloboditi od plaćanja poreza na dohodak dok bi oni između 25 i 30 godina trebali plaćati pola propisanog poreza na dohodak.

PDV za hranu ugostiteljima pada na 13 %, uvodi se porez na slatka pića, a revidirat će se i trošarine na alkohol i cigarete.