Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko puta vam se nije dalo stajati u redu s računima, pokositi travu u dvorištu ili iscijepati drva? 27-godišnji mladić iz Slavonskog Broda upravo je od toga napravio neobičan poduzetnički pothvat. Osmislio kako drugima pomoći, a pritom i dodatno zaraditi.


Na slavonsko-brodskim ulicama. Ispred bolnice. Na šalteru. Josipa Tomakića uvijek ćete negdje naći. 27-godišnji Brođanin odlučio je dodatno zaraditi i to na poslovima po narudžbi.

Vezani članci Katy Perry i Bradley Cooper (Foto: Profimedia) Zvijezda je spašena: Miljenik žena bez razmišljanja priskočio u pomoć slavnoj dami u nevolji Slika nije dostupna Tko u Hrvata zarađuje najviše?

'Surfajući internetom zapitao sam se zašto ja ne bih svoju ideju prebacio u dodatni posao, uz ovaj koji radim', kaže Josip Tomakić čija zaštitarska plaća nije dovoljna za kućni budžet. Supruga je nezaposlena, a imaju dvoje djece.

'Radim sve. Od podizanja nalaza, lijekova, pomoć u kući, cijepanje drva, čišćenje snijega, groblje - tko ne može otići zapaliti svijeću, lampion. Prije nego čovjek dođe kući upaliti grijanje, toplu vodu, prozračiti, namjestiti posteljinu', sve je to na popisu Josipovih poslova.

>> Student pokrenuo biznis i sada zapošljava 8 ljudi

Mnogi su se već pribilježili za proljetno košenje trave. Na sve pozive ponekad i ne stigne odgovoriti, pa uglavnom obilazi stalne mušterije. Broj ljudi, koji trebaju pomoć, sve je veći. Posljedice krize, kažu njegovi sugrađani u Slavonskom Brodu, itekako se osjećaju.

Osobama treće životne dobi, uvijek je na usluzi. I cjenik je spreman prilagoditi, pa i dati popust. 'Za nalaze, recimo, 20 kuna, osoba me nazove, odem, podignem, donesem. Lijekovi 30 kuna', Josipov je cjenik.

Poraste li broj narudžbi, razmišlja da zaposli još nekoga. Sad mu 'uskače' obitelj. Svjestan poslovnog izazova u koji se upustio, za sada želi steći povjerenje okoline.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook